陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
簡單回應下你班垃圾鏡粉:

你12個 有無一個跳到防彈一成
你12個 有無一個唱到防彈一成

講政治 人哋韓團無論民主、平權
都做得比你出面 比你直接

2019年,jungkook twitter 幫手反蒙面法
2019年,rap monster用「黃藍同雨傘」為題既rap參加國際比賽
2019年,rap monster叫粉絲be water

歌又唔係自己作 跳同唱又屎到
又要格硬同韓仔比 人地跳、唱、作曲作詞都屌打你地
人哋為香港既付出仲多過你地 你哋鏡狗有無韓仔一成
光明頂每日都有fans錄音㗎啦。
希特拉:控制年輕人的最好辦法,就是給他們足夠的娛樂八掛
有入mirror fans堆睇留言都知成班係黃絲啦。
Twins佢成日俾人屌唱歌難聽冇內涵
依家mirror咪係第二個twins
情況就好似twins
啲人成日都屌佢唱歌難聽,但人氣好高
你家陣講話支持星夢係戀童癖死毒撚,但ViuTV老細贊助星夢,即係ViuTV創辦人係戀童癖死毒撚 咁你仲撐Viutv 打自己塊面
佢又講得岩喎
事實嚟㗎喎
你係鍾意睇ViuTV嘅所謂黃絲
除左情感投射,仲有一大班PR吹奏呢,應該係PR帶風向+情感投射得出黎ge結果但班PR目的係咩就係維穩囉
嗰句紅字真係畫龍點睛
收皮啦你件扮黃分化藍絲
勇武打爛放火破壞地鐵站 搞到和理非走唔到 又引狗清場
https://lih.kg/1552886
唔怪之得支持Viutv
話晒老細都支持國安法 仲要有中聯通股份添
要樣無樣 要戲無戲 要星味無星味 唱又唔撚得 舞又跳唔齊
所以我成日都同人講香港人真係食開垃圾大 咁樣既狗屎垃圾都可以做明星 仲要好自豪咁同人講自己中意食屎
咁香港嘅樂壇都幾悲衰 得返d local 師奶/學生fans打j
難聽d講句蝗加爾都砌嬴12件唔之有d咩好吹奏
你係傻閪
唔係藍

學你心態,所有人都係鬼
見到你呢啲唔識又要扮智者既CC台KOL真係好想笑
1819年既mirror 廣告價係垃圾 等於依家既pixel
你同我都出得起
你會唔會話pixel 2022年已經係紅係上咗位

點解紅得起
咪就係由叱咤開始 回帶演唱會video
又香港加油 又亞洲第一
再有立場姐姐話會聽阿jer加持
你班智將咪即刻如獲至寶
你都係其中一個情感投射既人
賺藍養黃
藍既跪低

所以你一見到呢個po就氣急敗壞衝出黎護航
都明既
我開始分唔到你係真心定假膠
虛唔虛要再睇
魯輝而家開埋am公司 之後會點預側唔到
可能真係上billboard呢
咁陶傑真係英國都有得睇

同埋12隻場live係好睇有啲心動
但都冇損佢哋係冇料
幾欣賞Lokman個人同Anson Lo 跳舞
但大佬呀,12個拍埋之後除夕新歌甩beat未記熟舞步都算
Boss玩咗咁耐前幾日Chill Club都仲未齊得曬

不過都唔緊要,可以慢慢嚟
鏡粉就…睇娛壹杜蛇嗰篇啲留言開口埋口叫人廢老其實杜蛇係邊位拍過咩戲都未知屌完杜蛇入面有鏡仔咪又係狗衝
好多時令無乜感覺嘅人開始反感就係因為啲on9粉
PR定真心膠定曲?
造星二比緊賽嗰陣時都冇造星一咁有noise 啦
嗰陣仲要搵mirror 上去參賽
Phoebus 比賽緊嗰陣有姜濤咁紅?
都唔知你有冇睇
講埋哂啲扭曲事實嘅野

你班友都唔係第一次扭曲現實
嗰陣時都成大班ccptoy同我拗mirror 喺香港根本唔紅
又話地鐵見唔到廣告又盛
柒到見話佢地唔紅呢個講法完全冇說服力
就好嬲好嬲,spin肯定因為政治先紅,否則就冇人識

不過隨你點講啦
事實可以有100個解讀方法
光明頂夢翁成日講句咩實踐係檢驗真理嘅唯一標準
咪睇下最後個事實係點
係咪好快唔紅
話Jer係藍嘅人班on9仔食屎啦
https://lih.kg/2736237

睇依個post就知佢哋點樣借扮黃上位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞