陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
依個年頭講真話好危險
點解tvb企下藝人就自動變藍,viutv企下藝人就黃?
https://lih.kg/bkMaEmV
追星 = 追「唔驚畀翡翠台封殺 可以自由地使用廣東話」既星
韓團最多女fans既年齡層都係10-20s呢個range
Mirror就主要得班中女先鍾意
而藍絲都係中年廢老多
即係代表腦殘先會迷Mirror
由細到大陪伴自己成長果個(翡翠)歌手咪覺得佢唱得好d囉
最多中年人鐘意mirror

而家係老野就唔岩,過多排變老野先睇mirror
雖然十九,但佢竟然咁勇講真話?
無話過無代表唔會
中女要感受青春
咪搵啲後生啲嘅MK仔囉
啲中女又好少接觸其他國家文化,有啲用電話都唔係好識用,而家見到偽韓團咪覺得好正囉
論劏錢本質同戇鳩程度又的確似國際跣
香港(樂壇)革命成功 = 光輝史
香港(樂壇)革命失敗 = 黑歷史
所以極度適合香港人

邊度有偶像有深度有內涵我都好想知
哩個認同
綜藝又唔係好好笑
起初佢串下153都話敢言
依家好似小學雞咁叫人食兩餸飯
真係當人狗咁L
冇mirror就冇人聽?
想問吓2020年果陣已經開始多人聽返廣東歌果陣mirror係邊話?

不嬲覺得Mirror班中女粉好脫節
老左又要扮後生緊貼潮流先有話題,又要追Mirror當仲係抗爭緊

人地後生追Billboard韓團,佢地就追垃圾偽韓
追星品味差天共地
假如上三代香港人養成「欽過隔離台」既習慣

2019年抗爭意志應該堅定D同冇咁易輸
(現實系次序掉轉左)
有咩fans就有咩偶像
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞