陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
死毒撚幾耐冇掂過女仔手呀
唔抵得鏡就日屌夜屌
真係好撚嘔心
投胎啦死毒撚戀童犯
追就唔知
不過成班後生女同事公司貼哂堆鏡野
以前邊會
李生有錢
大量$$$宣傳攻勢
三大啲男團好多都仲未散,出新專輕鬆過十萬洗音源榜喎

你話人虛火之前又唔望下人地個樂壇幾大競爭
一年出幾十隊組合,你搵黎同香港一團獨大既情況講
13哥唔好將事實講出嚟
903冠軍果D
你話唔係買番黎我打死都唔信
唔好話姜濁, 之前果D年份其他人我都咁講
咁撚bad taste
你講既後生係四張個啲?
我真係冇見過廿零歲啲女會咁
追親Mirror都三張尾四張起跳

所以先話Mirror係得肥師奶 中女先會追
黃貫中: 你3年後仲系到先再講啦!
之後比佢屌個班人真係冇左

Mirror:???
咁仲算虛火?
Anal個MAMA獎好明顯買返黎
所以咪話虛火囉
打咁撚大段野 原來你係唔明人地講乜
成班死毒撚 扮黃鬥黃 真係好撚嘔心
受緊苦嘅手足都冇你地咁on 9批鬥
眼紅就認 唔好攞政治立場掩飾啦
鏡錯領黃過晒你班毒撚7頭
娛樂圈上位都唔係靠實力啦,全部睇運,大把有實力紅唔起,冇料嘅年年開紅館,撞正幾個時機

1.社運失敗,社會氣氛低沉,需要啲新娛樂
2.TVB仆街,所以捧VIU
3.樂壇青黃不接,唔想睇黎睇去都係果堆人
(個人覺得阿Jer唱歌真係唔錯,四大天王岩岩出道實力都唔係100分啦,都要時候磨練)

可能真係有堆人政治情感投射落去佢地到,但港豬應該佔大多數...

我冇話特別鐘意同反感,因為想睇Stephy而睇男排女將,所以就識左大部份人,演技不過不失,睇番當年唐姨有份嘅四葉草,反而果種啲人嘅演技仲嚴重...
Twins呢d垃圾都紅,Mirror淨係Ian 都高質過香港8成歌手啦
真黃絲藝人, 邊個有好下場
又唔見佢地捧紅mcm?
19咪正正講咗係你班黃C 感情投射囉
mirror 都無認黃,係你班友打哂飛機幻想佢哋黃
俾人講中就咁嬲

仲有,我跳舞應該好過佢哋一半人
利申:學過兩堂土風舞

真20幾果D女同事呀
你講啲嘢就一大浸毒撚味
精神病
咁就咪霸住曬啲音樂獎啦
真心想搞音樂嘅就冇得上位

正職廣告嘅就扮曬好識歌咁
呢句真係直擊心臟,中哂point
似節目節錄
所以我唔知佢地係咪真係追
可能都係貼下野者 (其實D野都係D廣告單張果類)
成日都話出嚟表態嗰啲黃藝人真係好撚慘
工作機會又少左 收入都成問題 所謂嘅同路人就走晒去支持佢哋認為嘅黃色藝人(鏡 狗帶)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞