陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
mirror紅真係依靠左場社運
食左反TVB條水

唔該啲盲粉認清事實
佢地堅係無料
如果有料既 2018年出道
點解係都要係社運後2020年先紅?
呢種育成型偶像 唔係下下講實力
就係要當佢仔咁睇佢進步
你試下跳舞跳到佢地咁呀
咁都唔係實力,完全抹煞人地努力

由素人到而家4年做到咁,你想點?你一開始揸筆搵食就係才子?食屎啦
依家要阻止埋collar紅
viutv係娛樂圈毒瘤黎
每日廢老
佢有講錯咩

本土文化人
佢話自己分唔哂12個人
但連燈仔分得哂
無實力既人一街都係啦
點解偏偏係佢地上位?
你越講越矛盾
咁twins紅嘅原因係咩
場運動靜左時
開始有post屈鏡屈呢個屈個個黃
又咩鏡保護本土文化
係文化上抗爭支那乜乜物物
唔關政治?
琴日㗎
一開始係TVB自爆玩鳩薑逼
跟住連登一堆PR借機帶風向Mirror代表黃絲精神支柱,本土文化人等等
之後垃場姐姐公開講自己要聽Mirror先撐到,呢樣又拎埋黎助證Mirror係黃

只不過唔係完全關政治事
疫情下封關冇得出國,有堆人多左閒錢咪搵星追下
好快打回原型
你地11個人五音不全,學人做歌手
夠膽演唱會唔走音再貼我堂囉
開戰
個人口味
有咩問題?
點解唔係阻止聲夢after class?
很好....你很腦殘嗎....敢這樣講Mirror.......我死也不會放過你。我給你兩個選擇。
1:我把你送去給鬼灯
2:你給我做好心理準備...因為死亡已經降臨在你身邊了。
你逼我的,聖使之裝:裝備:聖冥靈武:真-聖星夜嵐靈刀、真-星夜慄凜靈刀
你給我受死吧:雙刀絕技:奧義,滅靈,賦予亡者戰魂力量,星夜冥靈閃-一式、奧義,聖靈,賦予王者戰魂力量,星夜聖靈閃-二式

要是敢在這裡再說一次反Mirror,你就別怪我不客氣了
練咗咁耐都跳唔齊 唱親live都都感冒 的確係一種實力嚟
個個衝出嚟利用批評鏡嘅方法嚟seek attention 一個二個仲好意思話人地

周圍都係鏡係因為個市場覺得佢地有價值
虛火又如何?
你睇唔過眼又好
唔鍾意又好
只要一日仲有咁大班fans, 你地都要被迫日日比鏡圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞