陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
咁不如你答咗我先啦
鳩拍豪上tvb大罪
定還是
鏡谷針催票賣老麥大罪
??
新歌live好睇喎 少洗底 冇之前咁垃圾
連登唔讚得鏡?
鏡呢啲根本就係titi-tainment之流
連登讚鏡
收錢PR/bad taste/情感投射黃絲豬
是但揀一個啦
如果唔係政治環境 + d pr 打手
出道就已經仆街
佢哋因為政治投射,唔想支那文化入侵先支持本土,2018mirror出但未社運所以唔紅,到2019就抗爭緊之後輸埋,變咗支持本地就叫黃
PH最大罪係打倒昨日的我
記唔記得佢上阿叻度講咩
超越哂mirror 啦
單純上tbb點會反得咁勁
MC Jace 嗰啲都上過啦,有冇反到咁?
唔講mirror點,
陶傑對流行文化真係脫節
話唔睇韓劇,話韓劇唔好睇,舉例仲舉20年前的冬日戀曲
都係嗰句
行內mirror 1819年廣告只係垃圾級賤價

做咩唔繼續講廣告
唔係好搶口係咁講mirror初出道好多廣告咩

唔夠講又spin去‘造星人氣’
咁如果呢個下場係佢應受o既
又點解仲要擔心佢?
原來鳩噏幾句轉吓軚
就超越 幫政府維穩 嘅罪

上tvb大罪過維穩
唔通去九龍塘爆房再用廁紙包頭先有深度內涵?
攞咩蝗+2比啫,蝗旭熙呢隻馬騮都贏mirror九條街啦
never argue with success
一廂情願政治投射
18年岩岩出道你想幾貴
成班人話咩18年唔紅
大佬7月先播,10月先決賽
造星做做下已經多人睇

廣告嘅野唔係平就俾你做代言
係價錢好加有叫座力先會搵你
三個月可以開show就係叫座力

最初係跑出姜濤先
嗰陣姜濤未有作品已經彈起左
19年中已經好多fans
呢段講19年嘅
姜濤除了在MIRROR 團隊外,亦開始作個人發展。在6月11日推出首支個人單曲《一號種籽》[4],歌曲先後進佔各大主要音樂流行榜十大位置,最高至第三位。同年9月推出單曲《亞特蘭提斯》及12月推出《一天多一點》均登上流行榜。同年七月舉行的三場個人音樂會,門票全數迅速售罄[5]。

姜濤也是少數的能夠打入《2019叱咤樂壇頒獎禮》的「我最喜愛男歌手」最後五強的新人,而《一號種籽》亦打入「我最喜愛歌曲」最後五強。[6]。

推佢入五強係靠fans 推嘅
嗰陣已經上左位,有一定基本盤

好多人想spin 走呢啲事實

然後隨住作品越嚟越多同有noise ,就越嚟越受歡迎

話mirror政治前上唔到位,完全係不實指控,扭曲事實
屌你老母你收皮啦 坐緊監嘅手足都好多鏡粉㗎
咪撚好似連登分化毒撚咁7啦
你都唔係黃絲啦 仲咁自由係度留言未坐過監
真係成個白痴仔咁 鬥完黃未呀
???靚仔???認真嘅???
Mirror所謂紅最大原因係2021年姜拎叱吒紅咗但1個月都冇,之後係多得153助攻搵人惡搞姜加串Viu低收視先至多人撑佢哋。同埋Mirror唔係黃,但係啲黃店就係咁幫佢哋搞應援
陶傑 由細到大睇 翡翠劇集 翡翠藝人 成長
對 翡翠劇情 倒背如流
對 翡翠角色 如數家珍
將大半生情感投射落TVB到
眼見viu mirror革緊自己母親台既命
自然護母心切
收皮啦鏡狗
佢哋有幾個唱歌ok

有幾個跳舞ok

咁叫唔叫有實力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞