陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
21年頭有上連登都知大量PR將鏡吹到係黃
等多啲人將僅餘嘅政治情緒投入去鏡度 先導致依家嘅情況
你條撚樣pop狗唔好諗住喺度幫佢哋洗底先得㗎
都係edm k-pop向 宜家係興呢啲嘢而佢地又夾到 妹妹仔啱睇就可以啦
以前cookies twins甚至蔣雅文都唔係一班好歌手啊 個個年代都有偶像㗎啦

不過抄襲韓國真係過分嘅 所以我都係覺得mc wave正啲 見親啲小朋友唱cover都唱記憶綿就見到佢影響力
另一方面淨係講歌 error啲曲同編都幾創新入耳 係詞鳩啲啫

外加就算唔好Mirror 做佢地haters都好㗎
佢地嘅popularity的確令人留意多咗樂壇有咩比佢地優秀嘅廣東話歌手 呢種比較都係好大嘅貢獻 就算拎比Mirror好嘅新人出嚟比較 已經係一種好嘅關注 唔洗咁潔癖
冇如講幾個有深度有內涵既歌手來認識下
第一時間淨係諗到徐錦江
你個名識唱歌
就連張敬軒同其他歌手都話上年樂壇有返生氣係多得mirror佢地
連登仔仲要堅持完全唔撚關佢地事
6年 外國歌手同Band,例如Neil Young, the Smiths, 連新世代都keep住聽,紅足幾十年,咁佢哋叫咩火
Netvigator你都list就知你夾硬嚟啦

上面都有人講,佢哋折墮到無錢生活。
即係所謂廣告,極可能係賤價,甚或免費,用國務院人情牌r返嚟

唔通當年juno出隻愛上殺手未夠一個月,就真係咁多fans追車追到失禁?
數據勝於一切啦
仲兜?
Twins 真係經典
十幾年都可以冇進步過
仲有193
串153幾句就上左神檯
首睡到3點咁撚難聽都上到YouTube熱門1
出12舊屎引到人睇=成功?
佢太離地啦,用藝術同內涵睇佢哋。我好認同Mirror比起好多人係可以叫無料,藝術才華又有限公司。

但會唔會太高估香港人(鏡粉)品味?係咁上吓啦想點啫,收貨啦百貨接百客

鏡入面我睇得有真係有才華係可造之才嘅我得Lokman

俾盡個大叔的愛插蘇鼻嗰個,識做人又勤力都有排佢做,仲有Anson跳舞係好睇嘅。

其他談唔上咩藝術啦,Error何啟華就真係可造之才啦,拍多啲戲就好。
兩樣野有衝突?
可以係19年6月前已經多人睇
然後你最多可以話我太overgeneralize 未必成隊非藍
但某幾個人冇撚講錯
lokman又藍?
冇pr又冇鏡報吹奏佢地
姜b之前求其一句香港加油,衝上亞洲第一班友都狂洗版
MC同Ian比都合理
同Jer完全唔同歌路喎MC都唱過狂人日記 完全做唔到Jer果種狂既感覺
屌mirror都可以賺到咁多流量其實已經證明咗mirror嘅影響力。屌嘅繼續屌,撐嘅繼續撐,”mirror remains the center of all discussions”
估唔到有傳媒人唔係跟紅頂白,敢講真話,respect!
見你次次笠水唔認自己柒屈鏡黃走黎spin呢啲
同你計下數
86個post比你每個留言計人頭
事實有幾多不斷重覆留心照
86000人
豪比你當計埋cdrom double
17萬
比多個double你34萬
攞齊頭40個
真係紅撚到呢
雖然係但係歌入腦
咁有生氣一定係關佢地事
只不過香港樂壇又向差果方面繼續發展
twins 年代都仲個個聽緊廣東歌 韓團都係啱啱開始 而家係個個都聽外國歌 連大陸都無再聽廣東歌點同啫⋯⋯跟本個市場就唔撚同佐 比條毛咩
條廢佬又想r mirror熱度
19年6月前廣告唔計
開show唔計
張圖數據反映佢越黎越霉
事實係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞