其實好多反苗人士多數屌個政府玩強制打針啫,點解會屌埋人打針?

829 回覆
635 Like 127 Dislike
政府會屈服於壓力之下?啱呀,來自主席嘅壓力囉
佢係咪傻
無聽過有反曲人士屌打針既人喎
打針係自由選擇
淨係聽過有KOL屌想唔打針既人,話要送去荒島
因為你做順民聽政府講走去打針
變相同政府一個立法剝奪同強姦緊未打針嘅人
有班人一開始就覺得一齊唔好打就可以反抗到個惡政

但係佢哋唔知道
1.香港藍絲信政府人口大量
2.疫苗對某啲好驚嘅人嚟講係必須
3.有啲人要移民

越嚟越多人打 無打嘅人都變少數
佢哋嘅壓力越嚟越大 加上政府越嚟越緊
好似話 唔打就無得返工等等
逼使人哋打針

好多時佢哋忽略左依啲野 就開始覺得其他人屈服

依啲就係初代反苗屌人打針嘅原因

但係依家比人用曬嚟做分化

另一邊箱啲苗撚佢哋立場:
1. 對公共衛生有好處
2. 打完可以做好多野
3. 反苗撚太串

加上太多人係到搧風點火
加兩句Cctoy 連衛兵 兒登仔
就忽略所有嘅論回
去到依家就變成小朋友+爛仔交咁見到少少野就屌嚟屌去
其他人打咗針咪就係發表謬論果班仆街囉
乜撚嘢打針防傳染,唔打無公德心
好多疫苗打三針防乜防物
你唔打針你就要守當地防疫法規
你無打針你無得堂食抵撚死

全部都係苗撚優生學偉論
你同佢講

反苗撚輸到仆晒街
https://lih.kg/wGywitX
#693 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
用疫苗通行症就反
都估到班反苗傻鳩會衝入黎話係打針既人屌佢地先
有上開連登都知反苗post開20個,先有一個post屌鳩佢地
兩邊成日用極端例子以偏概全,打和啦,沒有誰比誰高尚
迫人打埋啲垃圾針 可恥
如果要睇長遠,咪愈多人打,政府推 疫苗通行會快啲易啲順啲,雖然最後都係推
根本一直都有班人係錯focus
等於以前,有保皇撐港共就無人屌,話屌黎晒氣

但就日日屌泛民賣港

而家咪變左,有港共唔屌,話屌黎晒氣,就走去屌打針既人

所以我先想叫大家反思下,邊個先值得大家去屌
果班我懷疑係分化撚嚟
同唔表態就係藍一樣
老友,政府仆街就一定㗎啦
但係政府會理得你?
你使唔使打咗卡介苗先可以入商場 堂食 返工?
同埋事實係唔少人驚打針
好心啦 咁大個人
枝針唔撚痛架屌
老實講,反唔係問題呀,反得要合理呀嗎

唔係反反下都批鬥埋自己人呀嗎

唉,咁易俾人分化就死得啦
咁依啲又真係仆街喎,明明就唔防傳染都焗鳩人打,無打針無曬娛樂又要比依啲人話,明明揀唔打嘅人已經無咗勁多應有權利,仲要比依啲人插多刀,但本身就有娛樂嘅權利,唔針唔通行證都應該有。
你無打卡介苗,我諗你細個果陣連小學體檢都要次次同你講要打

強制打卡介苗㗎喎

仲有啦,依個政府嘅仆街政策,關打針嘅人乜事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞