其實好多反苗人士多數屌個政府玩強制打針啫,點解會屌埋人打針?

829 回覆
635 Like 127 Dislike
咪係囉,咁你又怪乜人boycott 美心tvb 呀

依d唔係實事,齋屌先係實事?
所以無當過佢地係同路人
其實政府無所謂架,唔理你地為咩原因打針都好,總之愈多人打針佢就愈多籌碼迫害無打針手足,政府已經完全無得輸,今日既果絕對係政府同打左針既人有份做成既,呢個係鐵一般既事實

咁樣你自己分化咋喎
你自己覺得同人有分別咋喎,咁點解人地要幫你呀?

咁成件事有乜作用呀?俾你自我優越自我良好然後自high?
咁黃圈都有好多唔同派系既,無話過要所有理念都要一樣
仲有你都當人地唔係同路人嘅話,咁你點期望佢地唔打第三第四針呀?

係呀,所以黃圈先一盤散沙咁

根本就係我地自己玩分化搞散自己

咁仲有乜機會一致對外呀?
只少罵下佢地都好啊
學泛民之前話濟係咪乜都唔做最有用
鬧佢地令佢地覺得你地係極端麻煩人,然後原本係對強制打針不滿嘅,都俾你地趕走埋,咁係最好?所以你地有得自我優越自我良好?

同埋點樣拉埋泛民嚟講?
正如之前屌良心裝修佬都係分化,明明大家都係黃
我唔明你鬧佢地會點樣令佢地回心轉意
有唔道德嘅事,就屌

但係如果理念一樣,出發點一樣,方法唔同,點解唔團結呀?
大家係要堅持自己理念無錯既話其實永遠都唔會明大家,剩如我都唔會明你個論點
我淨係知你依家同人分別完之後自我優越兼自我感覺良好

無力屌鳩政府就搵人出氣啫

我唔明你咁做有乜用
所以我諗緊佢地咁大怨氣嘅話,點解唔出街公眾開咪講,要縮喺連登講

係連登屌無用㗎喎
又係你要話要屌頭號敵人槍口一致對外先既,你屌良心裝修佬都唔會傷到港共一條頭髮,反而黃圈就少左個同路人,政府就少左個敵人

而無論咩原因去打針已經做左港共政治籌碼迫害無打針手足,呢樣政府已經當你係同路人無分別了
我都覺得你選擇放棄然抵抗然後去打針仲可以理直氣壯都係自我感覺良好
下?

黃圈有人做害人嘅嘢,你要包容?

然後你拉到去同打針嚟類比?

乜你覺得打針嘅人害緊你?
咁請問你有乜建設性嘅方法抵抗呢

大把人打針都係唔同理由

有人係信枝針

有人係為生活

點解唔理直氣壯呀?
係啊,打左針既人的確係有份迫害無打針手足,所以我無包容佢地,就係咁簡單
其實你地係咪覺得打針嘅人係因為放棄抵抗先打針?

你地個世界咁狹窄?
咁係你個世界都幾細喎

人地信枝針去打針,關你乜事,點害到你?

明明政府迫你打針,關其他人乜事?

你純粹無力抵抗搵人出氣咋喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞