其實好多反苗人士多數屌個政府玩強制打針啫,點解會屌埋人打針?

829 回覆
635 Like 127 Dislike
你覺得政府會屈服壓力之下?
個個都唔打係咪就唔洗打?
D人現實唔敢反疫苗
同埋就算你反都好現實係根本無得你揀, 除非你可以係屋企完全唔出門口
同一時間都有一班人屌人唔打針我覺得係更加無理
坊間討論打唔打針只係健康問題
但係網上就變左黃定藍
鍵盤革命 不自量力
其實無出現過prisoner's dilemma

國安法都立埋啦,又唔見政府聽民意屌鳩支共
我一向都只係屌政府強制打疫苖。
我覺得打唔打真係個人選擇來,依家政府最大問題係剥奪左人地的選擇權咁解姐。
至於咩如果個個人都唔打,政府就冇得逼呢d argument,算尻數吧啦。其實任何事,政府只要威脅到搵食兩個字,基本上都冇得唔跪。
唔夠團結
如果全港9成市民企硬唔打,政府吹我地唔漲
就係唔夠團結,又話要返工/堂食/返學,個個衝去打,搞到得返8%人未打

香港人做乜都唔團結,抵比中央任意操控香港人係抵死
我係屌鳩打針既人謬誤以及實證打呢支閪針無撚用
你為興趣打夠87針無問題,唔好諗埋d屎橋迫我打廢針
唔好講話出唔出門口。
我可以唔去商場,我可以唔堂食。甚至乎我覺得街巿冇人check,我可以入去買餸自己煮。
但係個問題係,如果去到真係返工,公司要你打,除非你真係唔撈的姐....咁你如果幾百萬身家,屋企唔憂食,唔駛養家,咁可以大大聲講話最多唔撈。但係好多人根本冇得揀。
不反抗 躺平都係一種應對方法
咁你咪屌鳩d支持強制嘅苗撚同政府囉

打針嘅人無份諗屎橋迫你打針㗎喎

政府諗屎橋咋嗎關其他人乜事
打唔打針真係冇所謂 大把人比公司逼/要反學根本冇得避
但就係你呢啲打完針用入到餐廳入到gym room黎做優越感嘅苗撚先最撚乞人憎
你最後嗰句咪正正係將政府嘅錯射落冇打針嘅人度
我都表示認同
其實有幾多人真係有優越感
最多咪係網上低能仔或專登分化既人
呢個係好理想嘅做法
但事實大把人怕煩怕冇飯食冇娱樂一早仆去打啦
就算未話要通行證嗰陣打針率都去到7成
講團結就晒氣嘅
連登咪最多但樓主又要同意條友講嘅野
講真
打咗針嗰啲都有份搞成而家咁嘅局面

你全部唔打
政府推乜都冇用
商界 食肆冇人幫襯
疫苗通行證唔work
自然放寬

而家個個退 退都幾時

口講話打唔打係個人選擇
根本係啲打咗針嘅人比自己嘅籍口

對冇打針嘅人嚟講
而家個社會根本冇選擇

政府係仆街
妥協嘅都係幫兇
其實打唔打針都通關, 只係時間問題
打唔打針只係香港政府要交功課比中央
講真,我唔覺得佢有乜優越感我sense 唔到
咁都有苗撚係咁煩唔打嘅人焗佢地去針嘅
打和算啦
風向狗一律入曬連登仔數
因為以前港英年代係「互相尊重」
就算政見不同,意見不合
大家都會透過溝通去互相理解
討論點樣可以令兩方都接受到嘅做法
呢個都係議會本身嘅作用

而家嘅港共年代係「互相批鬥」
只要政見唔同
就算講嘅做嘅幾咁有道理都好
一切照屌照反
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞