(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
淋油都無咁驚, 我驚佢下次淋火水

買定個滅火筒

係wor屌 多謝提醒
你係自己屋企門口裝cam啦

裝左了 但好快無電
你痴線過佢就得架啦

佢如果再搞多我一次我真係癲
最多攬住一齊死

其實咁樣淋佢都唔係突然發神經而係有預謀啦

佢每次發癲睇落去係發癲但我都覺得佢係有預謀,癲唔哂
對住d差佬個陣都好正常 (除左9up之外)
你裝左cam可能都無用
佢可以打爆

Btw 呀燒山似係有思覺失調同幻聽

其實係嫁 不過個cam有樣好就係有人接近就會即時錄低同埋可以即時share
佢真係夠膽拎我應該可以告佢偷野/刑毀
留名等睇高手俾建議

多謝你 我都等緊
幫推 之前親戚住公屋 又係有痴線佬投訴佢地嘈
但一直都只係屋企普通傾計
痴線佬又唔係住隔離 都隔左幾個單位 唔明點解會傳到佢屋企
隔離屋幾個單位都未投訴

有次我都係佢屋企 都係普通傾計 當日見證到個痴線佬上黎投訴
不過好彩無樓主個個咁癲 有埋行動
最後親戚搬走左先脫離到 都煩左大半年

公屋有啲渠會傳聲 會唔會關事

油漆易燃架,有天拿水

屌佢老母
到而家都未抹得哂
嗱, 你呢D case呢, 真係好撚難搞的

我暫時只係諗到咁:
(一) 裝CAM, 24小時, check好角度
(二) 買定滅火筒, 我驚佢下次淋火水
(三) 下次又黎料, 就即刻打999報警
(四) 黑警黎既途中, 佢可能自己會走, 唔好自己落去搵佢, 等一等, call埋大廈保安
(五) 等到黑警黎, 聯同大廈保安, 自己帶埋手提錄影機 (或電話錄影), 成隊人一齊落去搵佢

第一, 由黑警打頭陣, 安全D
第二, 黑警係現場, 係證人, 都可以做證
第三, 條友如果發癲打人, 掂到黑警一條毛, 就係襲警, 唔係刑毁咁簡單, 就無得保釋啦!

有晒證據, 就還押等上庭, 上庭等判醫院令, 一判就入青山

只係諗到呢D

P.S. 呢D case, 區議員係廢的

多謝你 我會記低佢
區議員係咪會睬我有尾
遲啲癲起上黎斬鳩你

....
lm
其實會唔會你屋企真係有d野嘈到佢,但你地唔知
警察拉人零捨慢
鼠輩縱橫無忌憚
叫保安巡密啲啦 加本簿係你同佢屋企門口附近
每次巡樓順便望下留意下 你有冇發出滋擾佢地都可以做證人

呢間管理處仆街,之前已經叫過
下下都話要差佬叫到先可以做野
全部老母俾狗屌
痴線佬都有女朋友
LM
認真,搬啦
短期內裝好cam買定滅火筒
你千祈唔好惹佢 eg你話貼街招
佢真係癲嘅,你根本冇得用常人標準去理解佢,一陣刺激到佢真係你蝕底
祝你好運啦
試下裝cam囉

裝左 上次個cam唔爭氣無電 仆街

我屋企門口都有裝cam
係牆邊鑽個細窿 入lan線&電源線用濕電
呢d錢無得慳架啦

我個係無線 如果佢想既話可以就咁拎走tim
不過會錄低左佢個狗樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞