(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
個癲佬幾歲?

疑似30歲,紋哂身不過好瘦
過期mk 5P仔咁
買定一堆滅火球放係屋企 唔好慳個少少錢 隨時救你一命 買定幾支球捧放係屋企 有咩事都可以當武器扑死條精神病
假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)

知道 多謝你

仲有裝cam set好d角度 唔好影到人地屋企 比位人地入

我屋企係 門框左右上角 對角cam住自己個門口

我裝左係對面鄰居個門口對住我地
(有問過鄰居得佢同意)
試下裝cam囉

裝左 上次個cam唔爭氣無電 仆街

我屋企門口都有裝cam
係牆邊鑽個細窿 入lan線&電源線用濕電
呢d錢無得慳架啦

我個係無線 如果佢想既話可以就咁拎走tim
不過會錄低左佢個狗樣

告佢偷野解決唔到件事
由於係當時既時間已經足以構成滋擾(我地自己上網search噪音管制條例),咁又報警啦,係等警察既途中都請左保安上黎幫我地向樓上同樓下詢問,而保安向樓下鄰居詢問時,樓下鄰居係極之大聲咁向保安辱罵(係樓上都聽到)而且佢承認左係佢發出呢d聲音去搞我地(佢個種罵係痴撚哂線咁屌個保安) 。

如果我係你呢, 就一定係等埋黑警黎,
先成村人一齊上去
你自己帶埋CAM去影低證據

第一, 由黑警打頭陣, 安全D
第二, 黑警係現場, 係證人, 都可以做證
第三, 條友如果發癲打人, 掂到黑警一條毛, 就係襲警, 唔係刑毁咁簡單, 就無得保釋啦!

多謝你
題外話香港警犬真係好垃圾,每次都好撚HEA想快d搞掂就算
正仆街

你要ensure黑警做野, 有一個方法,
係call埋律師, 叫律師陪住你去警署落證人口供
但搵律師陪落口供一晚, 要比數千

但你呢個case, 我個人覺得, 係值得做,
真係有性命危險

如果可以告得佢入去坐俾人通櫃 幾千蚊抵到爛
但係要落我份證供個陣定係條仆街落口供個陣?
買定滅火筒,隨時自救

知道
叫保安巡密啲啦 加本簿係你同佢屋企門口附近
每次巡樓順便望下留意下 你有冇發出滋擾佢地都可以做證人

呢間管理處仆街,之前已經叫過
下下都話要差佬叫到先可以做野
全部老母俾狗屌

好簡單 下次有事叫猶差嚟果時你同個猶差提出
叫佢同管理處交代一聲 而且你要搵最大粒果個實Q(物管/IC) 傾
唔係同其他魚毛蝦仔講 下面果班一定hea你

一係就搵業委會主席傾呢單野 交代翻件事同希望佢幫手同管理公司反映 咁樣有效過你自己搵幾百倍
老老豆豆 ,你自己有無嘈到人,例如拉櫈 鑽牆有無做過
你附近d鄰居知唔知?
下次佢上黎你記大叫救命,嘈醒d鄰居
可以買埋防狼噴霧,有咩事都可以噴佢眼
我有朋友遇到個仲癲,試過揸刀上黎斬鐵閘
精神病都有女
幫推 之前親戚住公屋 又係有痴線佬投訴佢地嘈
但一直都只係屋企普通傾計
痴線佬又唔係住隔離 都隔左幾個單位 唔明點解會傳到佢屋企
隔離屋幾個單位都未投訴

有次我都係佢屋企 都係普通傾計 當日見證到個痴線佬上黎投訴
不過好彩無樓主個個咁癲 有埋行動
最後親戚搬走左先脫離到 都煩左大半年

我好想自己住公屋,如果住公屋就可以調走
條仆街次次一黎就搞事,完全無上黎話過我地就做野
屌佢老母臭閪識生唔識教 生著件垃圾出黎
幫推 之前親戚住公屋 又係有痴線佬投訴佢地嘈
但一直都只係屋企普通傾計
痴線佬又唔係住隔離 都隔左幾個單位 唔明點解會傳到佢屋企
隔離屋幾個單位都未投訴

有次我都係佢屋企 都係普通傾計 當日見證到個痴線佬上黎投訴
不過好彩無樓主個個咁癲 有埋行動
最後親戚搬走左先脫離到 都煩左大半年

公屋有啲渠會傳聲 會唔會關事

係囉 其實佢有無講過係咩聲
fb有冇樣睇
俾大家防範下都好
係門口裝針孔好d 唔好俾條癲佬知 留意住門口 有咩動靜即call樓下看更上黎加報驚

到時有證據應該告得入?
唔係好識呢d 希望你早日脫離魔掌

多謝你
話說條癲佬門口好似都有裝cam,但我之後上返淘寶搵
個隻cam 好似淨係俾人用黎裝假狗
無用 警察唔理
其實會唔會你屋企真係有d野嘈到佢,但你地唔知

屌我地都有諗過,但真係無
因為佢上黎爆門個日咁岩我地全部都未訓,
大家都只係好平常係坐係到玩電視玩電腦 都聽唔到有咩聲
其實有諗過係佢同層既左右鄰居
警察拉人零捨慢
鼠輩縱橫無忌憚

垃圾拉呀婆拉band仔就叻 陷家產
痴線佬都有女朋友

好似分左手
其實會唔會你屋企真係有d野嘈到佢,但你地唔知

無呀無呀
傻鳩佢入去坐出番黎唔打撚死晒你成家就奇 又唔係會搬走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞