(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
呢d好難搞,除非你去到同佢地一樣咁痴線
但你又有屋企人,去到咁既地步無意思,因為你地仲有正常人生活

我自己過來人,有諗過同佢地鬥長命,但慢慢變左日日都擔心,唔鐘意番屋企:-( 成日要係咁諗點對付佢係好辛苦的

你呢啲case係真係唔好彩,千萬份之一咁既鄰居都抽到
如果可以既話,我都係勸你同屋企人快啲搬

利申: 已搬,生活回復正常

而家exactly係你紅字個句 日日寧願ot夾埋屋企人一齊返屋企
唔想自己一個返
會努力諗辦法搬,但真係唔知要等到幾時

租約? 仲有幾耐?

居屋,已供斷
等公屋或者搵樓租
如果係租私人樓,
就長遠計, 都係搬

白咭真係無得輸
好難搞...

最慘係居屋,屋企人好耐之前已經供斷左
如果真係再有事既話可能真係要租樓住

賣左居屋唔可以再申請公屋or買居屋
試下裝cam囉

裝左 上次個cam唔爭氣無電 仆街

Cam 唔連電

用電池,舊電池無哂電換唔切
一於POST晒佢fb,相,電話上連登

我真係好想嫁,等成班人去同佢打招呼
假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)

知道 多謝你

仲有裝cam set好d角度 唔好影到人地屋企 比位人地入

我屋企係 門框左右上角 對角cam住自己個門口

我裝左係對面鄰居個門口對住我地
(有問過鄰居得佢同意)

你裝無線 即係玩自己姐
電源係用咩電?
無得24 小時 死左想搵黑警幫你報仇都麻煩啦

乾電插電芯
我個cam其實係一有人(或者野)接近個範圍以內就會開始自動錄影
同埋可以即刻sd去gmail / wtsapp
應該算有用掛

裝多個有線啦
萬一 無線無電 真係喊都無謂
細個鄰居都係痴線 隔一排就鳩叫 鳩拍門 係大堂寫大字粗口
細個嚇到喊 搵垃圾區議員 冇用
自己裝cam 仲比佢搞爛 屋企長期有一桶水+滅火桶
到小三左我 屋企都係決定搬
建議樓主有能力都係搬

屌其實長遠黎講真係要搬
除非條仆街死撚左
搵議員煲大件事
記得之前有單又係精神病病人放火燒死左鄰居
有呢個案例
我諗佢地都會幾敏感
再唔係搵傳媒搞大件事
逼黑警做野

其實香港地真係好撚多呢D case
希望如果可以既話呢個po可以上報啦
嘩屌,小心啲呀巴打,水滅火筒熄唔到燃液體火,要買泡沫果種

between你應該趁佢整爛個鐵閘時用手機拍低,要影低佢個樣,依個證據已經好足

利申:鳩噏

咁滅火筒得唔得?
個陣真係太撚驚同埋無心理準備,反應唔切
(唔好屌我男人老狗都咁細膽,我唔係
你唔裝眼仔都幾難告得入佢
但係差佬咁樣用咩理由唔做野?
刑事黎
冇24小時既cam你買黎做咩

功能上黎講算係24小時既
搵東張西望/蘋果搞
如果係租私人樓,
就長遠計, 都係搬

白咭真係無得輸
好難搞...

最慘係居屋,屋企人好耐之前已經供斷左
如果真係再有事既話可能真係要租樓住

賣左居屋唔可以再申請公屋or買居屋

假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)

知道 多謝你

仲有裝cam set好d角度 唔好影到人地屋企 比位人地入

我屋企係 門框左右上角 對角cam住自己個門口

我裝左係對面鄰居個門口對住我地
(有問過鄰居得佢同意)

你裝無線 即係玩自己姐
電源係用咩電?
無得24 小時 死左想搵黑警幫你報仇都麻煩啦

乾電插電芯
我個cam其實係一有人(或者野)接近個範圍以內就會開始自動錄影
同埋可以即刻sd去gmail / wtsapp
應該算有用掛

裝多個有線啦
萬一 無線無電 真係喊都無謂

上次就係
但有線點穿入牆?我淨係見過d家用式先可以有線
好慘無啦啦俾癲佬搞
幫你推
刑事黎

少年你太年輕
除非搞出人命,唔係黑警一向懶理呢d民事
刑事黎

淨係話調查緊,要等多陣
意思就係大撚把案佢地要搞,再嘈就做都唔撚做你個單
搵東張西望/蘋果搞

東張西望係下一步 部署緊
好慘無啦啦俾癲佬搞
幫你推

多謝你
祝天下癲佬早日入哂青山/小欖
好慘呀
推 青衣?
fb有冇樣睇
俾大家防範下都好

我有,但有巴打叫我唔好公開佢個人資料

一係私底下發夢個陣俾你?

send to

gpt35911@tqosi.com

my 10分鐘信箱

??
痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞