(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
好勁啦
報警
痴線 樓主好慘
留名學嘢
Push
無追晒po
有無諗過申請調遷?
個痴線佬係咪之前喺東涌開珍珠奶茶鋪
條友好撚癲

樓主犯法既野唔好
試過我棟有過
揾區議員
揾晒成棟簽名趕9佢走
留明跟進
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

痴撚線 巴打好撚慘

睇咁多位巴打分享 覺得呢個最心寒
一開始開門答你果個人原來就係癡線佬

開門果個係側邊d鄰居嚟,佢住我地對當日無開到門

如果開門應我地,我諗唔會住,因為我地望到佢間屋長期係用紅色燈
細個都遇過
Gd luck ...

多謝你
樓主正宗連登仔,網上兇狠現實肴撚,個傻佬見你咁撚廢一屌就全家縮撚埋,怕咩玩野,你係男人佢一上黎打拎埋棍同你老豆衝出去打佢一獲啦,猶差都係當糾紛,真係落口供帶埋律師去

利申:發夢見到親戚試過

唔好意思,如果我係男人真係打撚左佢好耐
但我唔係
同埋無老豆

絲就唔駛諗啦,屈佢咩你識搞囉,猶差一定要做野

我驚到時佢屌返話我咁既衰樣佢睇唔上眼咋
樓主住公屋?好多痴線佬

樓主好似係居屋
如果公屋遇到痴線佬先係最慘

係居屋
公屋唔係先好咩?可以調走條仆街或者調走自己

公屋好難調架

你要代入房署公墓員既立場:
「難得有人住緊問題單位, 又未死得, 有事都係黑警既事
我做調遷就係我既事... 又要幫你搵新單位, 又要搵人調過黎
個癲佬係度, 邊有人調過黎? 過到黎個問題都係存在, 咪又要調過?
調個癲佬仲難, 佢癲架喎, 我去同佢講要佢調? 容乜易斬埋我?
我唔好去嘆下茶?」

大概係咁...

咩原來咁撚仆街
咁即係其實一遇上呢d仆街其實住咩都係一9樣
除非有錢就自己搬走

呢啲時候人際網絡就好重要 我屋企(公屋)係人地搬走唔要先有得調

利伸: 搬之前老母俾隔離道友/痴線佬跟蹤

點解要跟蹤佢
痴線佬真係好恐怖

唔知 不過後來報警之後 佢就無再跟 而係隔住鐡閘啤住屋企人出入

不過為求自保 當然要及早搬走 結果就好似趕羊咁被人催搬 又被裝修佬撚 最後未裝修好都要局住入伙
不過搬完之後 屋企人精神好咗 無咁緊崩
所以祝樓主早日擺脫癡線佬 (無論癡線佬入冊/青山/土 又好 樓主覓得新居又好)

多謝你 精神緊張真係好辛苦
幫推真係應該捉哂啲騷擾人嘅痴線佬入青山,試埋藥都唔拘

無錯 呢班人根本就係社會既垃圾
試下問痴線佬啲同層索下料

利申 無追post勿屌

但我唔敢落佢個層
我認我細膽

放封信落信箱問下
睇下有咩路 一齊投訴佢

可以一試
多謝你
幫推 希望樓主你可以快啲解決到 咁樣落去真係人都癲

多謝哂 我真係俾佢搞到就癲
佢仲要次次搞親我地都係平日同夜晚11~1點,
等d差佬黎落完口供次次都搞到2,3點先有得訓
第二朝又要倒塔咁早返工
點解樓主同我經歷一模一樣。。。
我樓上有對老夫婦
佢地有日話我爸食煙臭親佢地
但我爸只係屋企食
之後個次開始
佢地一點幾兩點會開始打地下既聲
有時朝早6點又會有
投訴過十幾次
但保安一上到就停
懷疑佢地睇住閉路電視打地

證明香港真係好多呢d垃圾
屋企有得睇閉路電視嫁咩
唔知樓主住邊區,但每區都有一間叫"精神健康綜合服務中心""ICCMW", 樓主可以試下去搵佢地講你嘅情況,佢地係會聯絡醫院搵精神科醫生外展去做評估,有需要就會由醫生叫警察同白帶佢去急症室。

你每次就咁自己報警警察當你普通求警協助未必會好出力幫你,但有醫生在場評估過留係社區係會危害其他人警察就一定會帶佢去急症。

原來係咁!!
多謝哂你,我住青衣,葵青區點都有掛
d警犬真係次次黎到都係廢,行行企企問埋d廢話就走
建議樓主搵區議員同蘋果幫手

部署緊,但唔知點講先可以令佢地真係肯幫
睇哂成個post 樓主頂住
香港通街痴線佬,仲要住係樓下
希望佢真係落街唔好彩被車撞算,唔係你最尾都似係要搬先可以完左佢

多謝哂你 我估唔到個po推得咁快
紅字係我今年生日願望
點解樓主同我經歷一模一樣。。。
我樓上有對老夫婦
佢地有日話我爸食煙臭親佢地
但我爸只係屋企食
之後個次開始
佢地一點幾兩點會開始打地下既聲
有時朝早6點又會有
投訴過十幾次
但保安一上到就停
懷疑佢地睇住閉路電視打地

呢頭講完
佢又開始打個地下

真係唔撚明佢地,自己又要出力又嘈得最大聲
損人不利己
既然佢用震樓神器有哂證據班黑警都當糾紛唔撚理
一於買番個震樓神器日日震鳩佢 咁中意話嘈呀拿 一於嘈到佢不得安寧
然後準備好哂啲cam 佢發咩癲都可以報警

唔係好想違背自己原則 我地真係無搞佢
不過如果去到最後都無得搞既話 呢個算係最後其中之一個辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞