(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
緊急收佢入院 因為傷害其他人 試下搵區議員 or 警察 你影既memo都係好好證據

好後悔,應該個陣就做野
巴打要小心
我覺得有必要買野黎自衛
得枝棒球棍邊夠

但好似好多野俾警犬逗到都可以拉我
而家隨身帶定一d支裝野,真係有事起上黎噴9佢
以前都試過樓下住左個傻婆一時送糖俾我食之後就屌鳩我偷佢啲糖,又成日話我地(住佢樓上)嘈住佢又係證明唔到咩聲,個傻婆仲要有一日吹雞叫唒啲黑社會黎恐嚇我地唔好再搞佢 最後啲警太黎到個傻婆又話冇事之後我地成家都搬走左
樓主住公屋?好多痴線佬

樓主好似係居屋
如果公屋遇到痴線佬先係最慘

係居屋
公屋唔係先好咩?可以調走條仆街或者調走自己

公屋好難調架

你要代入房署公墓員既立場:
「難得有人住緊問題單位, 又未死得, 有事都係黑警既事
我做調遷就係我既事... 又要幫你搵新單位, 又要搵人調過黎
個癲佬係度, 邊有人調過黎? 過到黎個問題都係存在, 咪又要調過?
調個癲佬仲難, 佢癲架喎, 我去同佢講要佢調? 容乜易斬埋我?
我唔好去嘆下茶?」

大概係咁...

咩原來咁撚仆街
咁即係其實一遇上呢d仆街其實住咩都係一9樣
除非有錢就自己搬走

呢啲時候人際網絡就好重要 我屋企(公屋)係人地搬走唔要先有得調

利伸: 搬之前老母俾隔離道友/痴線佬跟蹤
痴線真係好恐怖
一句精神病真係佢大哂

屌真係屈機
垃圾香港政府

拎白卡唔係無敵
有精神病紀錄嘅人係容易啲搵醫生批佢再入院

至於點搞佢呢,就視乎樓主要唔要告佢
如果堅持告佢嘅就繼續999,裝CCTV,但要預耐啲先搞得耐
唔堅持告佢嘅就直接call白車話有人精神病發,有暴力行為,會快啲入院

入院冇耐咪出返黎

你告得入佢都只係幫佢加多件案底
佢又冇工開,根本唔會驚
住院時間又唔見得會耐咗
咁不如直接快快手送佢入去先,費時夜長夢多
下次報警建議差佬摷吓佢屋企有冇毒品
隊嘢隊到short咗話唔定
1. 裝cam影門外
2. 故意整聲引佢上黎
3. 等佢整爛門,扮唔理佢,唔好阻止佢
4. 暗中報警
5. 差佬上黎斷正,片交比法庭
6. Done

消防球,你當係可以滅火嘅精靈球
掉過去就爆開,入面有滅火嘅源料

不過你對手係白卡佬就真係難搞

學到野
屌佢特登強調自己有精神病,真係好撚賤

真痴假痴佢可能自己都唔知

可能精神分裂都未定
逆向思維
同佢做fd有冇得諗?
真係fd左應該唔會再搞你

有試過,個陣同佢條女傾計有嘗試過R水吹拉近距離
但而家條女好似都走撚埋
樓主妳個名
以前都試過樓下住左個傻婆一時送糖俾我食之後就屌鳩我偷佢啲糖,又成日話我地(住佢樓上)嘈住佢又係證明唔到咩聲,個傻婆仲要有一日吹雞叫唒啲黑社會黎恐嚇我地唔好再搞佢 最後啲警黎到個傻婆又話冇事之後我地成家都搬走左
既然好聲好氣唔得就告鳩佢啦, 你應該拍晒片吧。
痴線佬洗撚同佢客氣, 講真你繼續行軟路線佢一樣會襲擊你, 你同你屋企人小心啲好

個下太驚反應唔切無拍片,諗住親眼見到已經夠做同埋掛住報警
點知原來唔夠
我會硬起來
冇做野 有high野 但又有樓得嚟又唔係貴樓
好大機會係撈偏 有黑底

應該係母幹/父幹,好耐之前買落既居屋
同我地屋企一樣

係父母幹咁有錢可以唔洗做
點會係住居屋?即係富貴極有限
又冇翻工 咁要幾多錢先夠佢隊野隊到傻?
但佢重可以一個人住而唔係賣樓搬細屋填氹
咁即係重有餘力支撐到坐食山崩嘅錢啦
咁懷疑佢有偏門收入好合理
好恐怖
裝多個cam係屋企 佢一發癲話你地嘈 仲可以比埋證據黑警 你地只係坐定定 睇電視同打機

利申:9up

其實有得諗
到時真係上庭都有得做證據
以前樓上 都有個痴線佬 週不時騷擾我哋, 不過有一日佢捽死咗 就從此 天下太平
逆向思維
同佢做fd有冇得諗?
真係fd左應該唔會再搞你

有試過,個陣同佢條女傾計有嘗試過R水吹拉近距離
但而家條女好似都走撚埋

驚唔驚佢無條女發癲搞鳩你
樓主噪音滋擾人又唔認都算
仲要見人地條女正就搞鳩人地條女
報警屈鳩人差人唔受理都算
就放人上連登
垃圾樓主正仆術抵撚死

屌你老母假膠死撚返出去啦
你係咪樓下條仆街本人啊?
你有種既而家上黎當面對質 拎證據出黎呀仆你個臭街陷家產
我祝你老豆俾車車撚死
老母俾狗輪姦屌死

樓豬都唔方好人啦
自己咒人有意外
真係報應黎

佢唔撚搞我我使咒佢?
小學雞上黎想搵存在感,咁寂寞係咪陷家死撚哂無人陪你呀?
仲唔快d去搵你屋企人?
好多人唔識用滅火筒,你買幾支sat119仲好過

乾粉式一可以滅火,
二可以噴癲佬令佢短暫失去視力
三, 個筒係鋼黎, 噴完仲可以用黎打柒佢 (生命攸關之時)

最重要係, 唔用放係度時,
黑警又唔可以話係攻擊性武器, 唔拉得我

明未?

唔該哂你
人善被人欺呀
俾啲教訓佢啦

我都覺得條仆街係覺得我地好恰
所以搵著我地黎開刀
最緊要有CAM

我俾你張圖嚇親

btw,thanks bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞