(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
靠黑警就仆得街啦
果班垃圾,行行企企等出糧就叻

無錯,但又要全香港市民用錢養呢班垃圾
唔知樓主住邊區,但每區都有一間叫"精神健康綜合服務中心""ICCMW", 樓主可以試下去搵佢地講你嘅情況,佢地係會聯絡醫院搵精神科醫生外展去做評估,有需要就會由醫生叫警察同白帶佢去急症室。

你每次就咁自己報警警察當你普通求警協助未必會好出力幫你,但有醫生在場評估過留係社區係會危害其他人警察就一定會帶佢去急症。

多謝巴打嘅資料

好多時遇到呢d 情況大家都會想係法律方面解決,但要告佢又要證據又浪費時間仲要未必告得入,最後都係解決唔到問題,精神病一定要治療先有用,以後打999唔好只係叫警察,一定要叫埋白車,同白車講懷疑條友有精神病,送佢去急症,警察唔肯就抄晒佢地number 話去投訴佢

多謝哂你 真係學到野
雙管齊下拉撚走佢
如果個個人真係證實左有精神病
咁警察都搞佢唔掂
因為有精神病既人有法律係講佢哋有世界通行證,佢地就算犯法都係因為佢哋嘅病而產生出嚟。
點解樓主同我經歷一模一樣。。。
我樓上有對老夫婦
佢地有日話我爸食煙臭親佢地
但我爸只係屋企食
之後個次開始
佢地一點幾兩點會開始打地下既聲
有時朝早6點又會有
投訴過十幾次
但保安一上到就停
懷疑佢地睇住閉路電視打地

煙味識飄架on9
要食去後樓梯

咪就係,喺屋企食 d 煙會飄到上層
要樓上硬食你d 二手煙,點睇都係你樓上慘d
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

哇屌真係好撚慘呀你地 等左咁耐先有得上公屋
點知又要再等再搬過
你地d傢俬裝修錢咪蝕哂
唔知樓主住邊區,但每區都有一間叫"精神健康綜合服務中心""ICCMW", 樓主可以試下去搵佢地講你嘅情況,佢地係會聯絡醫院搵精神科醫生外展去做評估,有需要就會由醫生叫警察同白帶佢去急症室。

你每次就咁自己報警警察當你普通求警協助未必會好出力幫你,但有醫生在場評估過留係社區係會危害其他人警察就一定會帶佢去急症。

呢個係全港18區ICCMW 嘅地址
http://www.swd.gov.hk/doc/RMB/List%20of%2024%20ICCMWs_082016.pdf

好感動 多謝哂你
連登有愛

多謝巴打嘅資料

好多時遇到呢d 情況大家都會想係法律方面解決,但要告佢又要證據又浪費時間仲要未必告得入,最後都係解決唔到問題,精神病一定要治療先有用,以後打999唔好只係叫警察,一定要叫埋白車,同白車講懷疑條友有精神病,送佢去急症,警察唔肯就抄晒佢地number 話去投訴佢

巴打
試過幾次行街俾痴線佬騷擾,真係好想佢地俾人捉哂入青山
希望樓主早日脫苦海

其實香港街上面真係有好多精神病
就算出街都一定會見到起碼一兩個
同你相反 樓上住左條畜牲 無一日唔嘈,鑽野聲咩聲都有,揾左議員都無用,個議員反而唔信我,有曬聲有曬片都無用,震樓神器又曬電,條仆街依家裝左cam 係門口 ,想搞佢都唔知點埋手
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

香港咁多痴線佬 極危險

最衰都係垃圾政府
樓主妳個名

全句應該係“希望d死癲佬快d俾人拉哂入青山“

或者係"殺死個癲佬 最多入青山"
諗起以前樓下又係有個癲婆
成日亂dum尿臭紙巾 後樓梯全部都係
不過啲痴線既隔幾年就會消失
可能意外死
可能俾人捉左入青山

又或者忽然發癲燒死樓下全家 然後俾人捉左入冊

我又無諗到 證明自己癲唔知難唔難
根據其他巴絲打經驗我覺得佢似死撚左多d
比唔到啲咩意見幫樓主
樓主出入小心啲

淨係睇哂同留言都已經幫到我
好多謝你
齋睇字都覺好撚慘 如果親身可能我自己都痴埋線同佢地鬥癲
冇追哂po,建議樓主裝返個好啲嘅cam,做好哂任何保護自己屋企嘅野先,話哂對手係痴線佬,唔會做任何俾你估到嘅野,所以最緊要都一定係安全
好恐怖
佢應該真係有被害妄想症。

利申 身邊有人有過,症狀似,但你個嚴重好多。
淨係睇字都覺得好大壓力
樓主頂住,好好保護屋企人

就咁行入去同佢講案情佢會派人幫我?會唔會話我它屈架
淨係睇字都覺得好慘
無妄之災
報黑警有撚用
全撚部都唔想做野
點解樓主係個痴線佬爆鐵閘果陣唔拎手機拍佢片 睇你咁講佢爆閘都用左D時間 應該可以開道門開條"啦"仔拍佢片 咁咪有證據
鬥痴線 你痴線過佢咪KO佢咯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞