(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
搬算啦
痴線佬邊有得搞

長遠黎講係
反而想知震樓神器係點

淘寶好多sample片,或者google search都有
係每十下一組咁dum dum dum dum dum
屌你老母 屋企咁撚大事買個垃圾cam仲好講
淋得油都裝24小時cam錄鳩住門口啦
個小小錢都唔撚肯出仲要買個入電芯can 有無腦

講真我覺得我地個cam係真係好撚有用,廢既係我地買唔切電池
佢一錄片就會即刻sd提示去手機,我唔使自己每分每刻捕住已經有效果
係自己衰on9買唔切電
其實可以裝尻佢彈弓,去樓下拍佢門引佢打尻你,之後上返樓上用cctv錄低哂佢做乜

無錯
同你相反 樓上住左條畜牲 無一日唔嘈,鑽野聲咩聲都有,揾左議員都無用,個議員反而唔信我,有曬聲有曬片都無用,震樓神器又曬電,條仆街依家裝左cam 係門口 ,想搞佢都唔知點埋手

你地相認啦不如,解開心結

你係咪肯定係樓上呀
我地無裝修呀
係咪5x-6x歲行一條街每行幾步回頭望返後面個d?

唔係,係3X歲既5p佬
我都想整張白卡 有咩方法

有方法記得話我知
樓主死左未

對唔住呀,未 呢幾日無上連登
樓主,好同情你既慘況
每一日反到一個休息既地方都心驚膽顫精神上無得休息

追左一半,都大概知道個情況,如果搬都未必要租

最好係搬 (雖然可能會連累下一個人家,但無計啦)

其實你果度供斷左,賣翻出去,都有300萬?
拿呢300萬絶對夠首期、律司費、簡單裝修費等等。係要再供姐。咁同你租係差不多價錢

如果屋企唔多人,2,3個,其實實用400都夠既 (以而家香港質素) 舊樓實用400呎,400幾500令萬都有。有300萬點都夠頭炮

可以諗下搬走再買,唔使租

如果搬到新屋又有痴線佬咁點算?係咪又再搬?
仲有居屋咁多痴線,點買得落手

咁樓主話搬就要租嘛,如果搬,買得唔得呢?
你有舊錢,唔一定要再買居屋,買舊樓都可以。
新樓唔化算

利申 已買舊樓

無錢 只係月入一萬幾既廢青
咁多位巴絲打,我屋企兩老間公屋(已買)都有類似問題,佢地樓上有隻白咭蝻,成日有嘈音,尋晚仲痴左落嚟鬼叫,嚇到兩老震曬搵我,其實我可唔可以同房署申請調遷佢或者兩老,main point 就係間屋兩老買左諗住過世,依家都唔知點算

白咭仲要係蝻 集兩大極品於一身

無得輸
可唔可以好似整惑專家咁
係個閘口到駁上電源,加張notice 寫住 :「危險!有電、勿掂!」
佢一掂就開電,就字ji gi 咁電撚佢 ->

咁我點返屋企開門
樓主支持住
唔好比呢d仆街嚇到
你冇做過佢針對你係佢on9
而你地為左佢而晒錢搬屋就變左你地on9
我住個度之前又係咁
條友成鳩日專登關門勁大聲
嚇到我個女係咁喊(個時佢一歲都冇)
之後有晚條仆街放工返到黎
個時我開左小小門通緊風
之黎聽到條友扮傾電話又話對面屋(即係我)
又話八婆又唔知乜鳩 總之係度單單打打
我即刻打開埋度鐵門沖出去屌佢老母
之後問佢想點撚樣 佢又唔出聲 之後又話冇野冇事
又話大家一場鄰居
之後佢先冇再咁
前排仲搬走埋(聽聞冇交成兩個月租)
所以話對住呢d撚樣唔發火係唔得

多謝你 其實我同你諗法一樣
呢到真係好好住(我覺得),點解要為左呢條仆街要搬
(雖然無辦法都係要走)
我真係覺得係我地之前對佢太林善所以佢覺得我地好恰
我以前細個呀爺果度仲有人成日淋尿,仲要係私樓

唔撚係呀 好玩唔玩玩呢d
唔知樓主住邊區,但每區都有一間叫"精神健康綜合服務中心""ICCMW", 樓主可以試下去搵佢地講你嘅情況,佢地係會聯絡醫院搵精神科醫生外展去做評估,有需要就會由醫生叫警察同白帶佢去急症室。

你每次就咁自己報警警察當你普通求警協助未必會好出力幫你,但有醫生在場評估過留係社區係會危害其他人警察就一定會帶佢去急症。

多謝巴打嘅資料

好多時遇到呢d 情況大家都會想係法律方面解決,但要告佢又要證據又浪費時間仲要未必告得入,最後都係解決唔到問題,精神病一定要治療先有用,以後打999唔好只係叫警察,一定要叫埋白車,同白車講懷疑條友有精神病,送佢去急症,警察唔肯就抄晒佢地number 話去投訴佢

多謝哂你 真係學到野
雙管齊下拉撚走佢

其實最撚驚係法律醫院都係搞兩搞又放返出嚟
成日放返啲人出嚟都係癲嘅
你搞過佢佢最恐怖
唔知會做乜

屌癲佬真係好惡

癲佬死全家
樓主快D上嚟報平安

對唔住對唔住 我無事
呢d好難搞,除非你去到同佢地一樣咁痴線
但你又有屋企人,去到咁既地步無意思,因為你地仲有正常人生活

我自己過來人,有諗過同佢地鬥長命,但慢慢變左日日都擔心,唔鐘意番屋企:-( 成日要係咁諗點對付佢係好辛苦的

你呢啲case係真係唔好彩,千萬份之一咁既鄰居都抽到
如果可以既話,我都係勸你同屋企人快啲搬

利申: 已搬,生活回復正常

而家exactly係你紅字個句 日日寧願ot夾埋屋企人一齊返屋企
唔想自己一個返
會努力諗辦法搬,但真係唔知要等到幾時

租約? 仲有幾耐?

居屋,已供斷
等公屋或者搵樓租

邊頭居屋

青衣
放d"漏電既電器"係門口 下次佢再上黎唔小心電親佢有冇得諗?

值得諗諗
我屋企同你調返轉,係樓上成日嘈,
三更半夜著住啲行路大聲嘅鞋行,
仲要同隻狗瘋狂追逐,可以直到第二朝,
唔洗訓咁
同看更投訴佢,一齊上去拍佢門,
條仆街淨係敢開5cm門,仲要勁惡
近一兩年無哂聲,估佢已經死撚咗

係咪真係樓上嫁
不過騷擾自己既人消失係值得高興既 恭喜你
個癲佬幾歲?

疑似30歲,紋哂身不過好瘦
過期mk 5P仔咁

似吸毒吸到幻聽, 個腦受損, 好難搞

如果吸毒咁屋企有毒品 拉得

就係驚佢無 呢排佢老母好似搬左返黎同佢住
應該清過間屋
最撚廢係D看更,打牙較,收利是就叻,有事上黎只會息事寧人
屋企人行親大堂屌柒條抽水(錢)看更

呢到d看更全部都係七老八十
個個係到等退休 佢老味
咁多位巴絲打,我屋企兩老間公屋(已買)都有類似問題,佢地樓上有隻白咭蝻,成日有嘈音,尋晚仲痴左落嚟鬼叫,嚇到兩老震曬搵我,其實我可唔可以同房署申請調遷佢或者兩老,main point 就係間屋兩老買左諗住過世,依家都唔知點算

白咭仲要係蝻 集兩大極品於一身

係唔係白咭唔肯定,但係條邨出曬名痴撚線

可唔可以講邊條邨

有d恐怖,我以前住個到都好多蝻
你痴線過佢就得架啦

right。要令一個人癲佬驚你就係要比佢更癲

點先令佢覺得我癲
做返佢對我地做既野

BTW,當時我都同蕭生條女交換左電話,我提出佢地以後每次一聽到怪聲既話就即刻通知我地,睇下到時可唔可以一齊搵到聲音來源。

後續就係我每隔一段時間「主動」搵佢女朋友

屌人條女唔洗負責?

留名聽甜故

屌你老母我性取向正常 唔會搞基
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞