(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
認真,搬啦
短期內裝好cam買定滅火筒
你千祈唔好惹佢 eg你話貼街招
佢真係癲嘅,你根本冇得用常人標準去理解佢,一陣刺激到佢真係你蝕底
祝你好運啦

呢d癲佬無底線,但我地呢d正常人有屋企有工作
真係唔夠佢地黎
點解呢個世界咁唔公平
有事上黎你就gg架啦,
香港警察只會係出左事先做野,
佢真係搞你,喱埋係門口偷襲你,
你一家大細避都避唔到
買定一堆滅火球放係屋企 唔好慳個少少錢 隨時救你一命 買定幾支球捧放係屋企 有咩事都可以當武器扑死條精神病

球棒而家有,買左支
滅火球係咩黎
呢d好難搞,除非你去到同佢地一樣咁痴線
但你又有屋企人,去到咁既地步無意思,因為你地仲有正常人生活

我自己過來人,有諗過同佢地鬥長命,但慢慢變左日日都擔心,唔鐘意番屋企 成日要係咁諗點對付佢係好辛苦的

你呢啲case係真係唔好彩,千萬份之一咁既鄰居都抽到
如果可以既話,我都係勸你同屋企人快啲搬

利申: 已搬,生活回復正常

呢d普通屋企都裝到嫁?
(真心唔知)
試下裝cam囉

裝左 上次個cam唔爭氣無電 仆街

我屋企門口都有裝cam
係牆邊鑽個細窿 入lan線&電源線用濕電
呢d錢無得慳架啦

我個係無線 如果佢想既話可以就咁拎走tim
不過會錄低左佢個狗樣

告佢偷野解決唔到件事

我咁大個人都未試過咁想一個人死,佢死就一天都光哂
警察拉人零捨慢
鼠輩縱橫無忌憚

垃圾拉呀婆拉band仔就叻 陷家產

下次等黑警在場

問佢係咪支持港獨,

佢short short地, 一亂答「係」就死硬

叫保安巡密啲啦 加本簿係你同佢屋企門口附近
每次巡樓順便望下留意下 你有冇發出滋擾佢地都可以做證人

呢間管理處仆街,之前已經叫過
下下都話要差佬叫到先可以做野
全部老母俾狗屌

好簡單 下次有事叫猶差嚟果時你同個猶差提出
叫佢同管理處交代一聲 而且你要搵最大粒果個實Q(物管/IC) 傾
唔係同其他魚毛蝦仔講 下面果班一定hea你

一係就搵業委會主席傾呢單野 交代翻件事同希望佢幫手同管理公司反映 咁樣有效過你自己搵幾百倍

mark低左,多謝哂你
樓主樓主樓主!!!我細個未搬屋之前有條癡線佬住喺我屋企樓上成日話我哋發出噪音騷擾佢,佢又係成日搵啲嘢震屋企樓頂,嗰陣時我細妹仲係BB佢聽到呢啲咁大嘅聲梗係會喊,跟住條友就會衝落嚟話我地嘈住佢 做啲野同你一模一樣會唔會係同一條友
無得搞
遇過
lm跟進 我隔離屋都係癡綫佬
老老豆豆 ,你自己有無嘈到人,例如拉櫈 鑽牆有無做過

無,真係好肯定
因為初初(即係同佢地傾過交換電話之後)
我地都有特別留意,驚真係自己問題
我地係驚到連吸塵機都唔敢再用(扔左)
d枱枱櫈櫈全部都笠哂腳套
鑽牆更加無,因為我地唔識
佢再發癲就拍佢片
你附近d鄰居知唔知?
下次佢上黎你記大叫救命,嘈醒d鄰居
可以買埋防狼噴霧,有咩事都可以噴佢眼
我有朋友遇到個仲癲,試過揸刀上黎斬鐵閘

知道哂,但其實隔離左右全部都係d老弱婦繻
上次佢黎爆閘個晚事後對面個鄰居都同我地講佢嚇到騰騰震

我覺得我下次就會變成你朋友咁
精神病都有女

好似俾人飛撚左
假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)

知道 多謝你

仲有裝cam set好d角度 唔好影到人地屋企 比位人地入

我屋企係 門框左右上角 對角cam住自己個門口

我裝左係對面鄰居個門口對住我地
(有問過鄰居得佢同意)

你裝無線 即係玩自己姐
電源係用咩電?
無得24 小時 死左想搵黑警幫你報仇都麻煩啦
有冇搵區議員幫手?
9up

有諮詢過下d法律意見,但我地其實都未知自己可以做d咩
所以暫時未有用住
叫保安巡密啲啦 加本簿係你同佢屋企門口附近
每次巡樓順便望下留意下 你有冇發出滋擾佢地都可以做證人

呢間管理處仆街,之前已經叫過
下下都話要差佬叫到先可以做野
全部老母俾狗屌

好簡單 下次有事叫猶差嚟果時你同個猶差提出
叫佢同管理處交代一聲 而且你要搵最大粒果個實Q(物管/IC) 傾
唔係同其他魚毛蝦仔講 下面果班一定hea你

一係就搵業委會主席傾呢單野 交代翻件事同希望佢幫手同管理公司反映 咁樣有效過你自己搵幾百倍

mark低左,多謝哂你

再唔係你可以直接打去管理公司個office
總之要搵方法由上壓到佢地做野
正常有人比人淋油就應該做嘅事嚟
唔得我建議你大下佢上網開名等人睇下佢間「保安公司」有幾盡責到有住戶比人淋油同騷擾都0應對
fb有冇樣睇
俾大家防範下都好

我有,但有巴打叫我唔好公開佢個人資料

一係私底下發夢個陣俾你?
巴打 我tg教你
Add我
erikzi
你附近d鄰居知唔知?
下次佢上黎你記大叫救命,嘈醒d鄰居
可以買埋防狼噴霧,有咩事都可以噴佢眼
我有朋友遇到個仲癲,試過揸刀上黎斬鐵閘

防狼噴霧 當攻擊性武器

香港法律係on9

屌,真係
而家擺左支吱吱樽係門口隔離,入面裝左漂白水
無用 警察唔理

警犬死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞