(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
樓主妳個名

全句應該係“希望d死癲佬快d俾人拉哂入青山“

或者係"殺死個癲佬 最多入青山"
諗起以前樓下又係有個癲婆
成日亂dum尿臭紙巾 後樓梯全部都係
不過啲痴線既隔幾年就會消失
可能意外死
可能俾人捉左入青山

又或者忽然發癲燒死樓下全家 然後俾人捉左入冊
比唔到啲咩意見幫樓主
樓主出入小心啲
買定錄音筆 搵親佢都開住錄佢講野
搵個律師買下有冇得申請唔比佢接觸你
同問下佢有冇落charge 排期上庭
遇著呢d癡線佬鄰居真係好撚慘
香港地真係好多精神病人
最好你下次報警嘅時候話佢嘅情緒好激動 失哂控
嘗試要求埋白車
咁會有機會即場綁埋佢入院
同埋如果你下次報警個陣 要強調佢已經係咁 同覺得自己生命都受威脅
假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)

知道 多謝你

仲有裝cam set好d角度 唔好影到人地屋企 比位人地入

我屋企係 門框左右上角 對角cam住自己個門口

我裝左係對面鄰居個門口對住我地
(有問過鄰居得佢同意)

怕唔怕睇唔到樣
哇屌 樓主好慘
咁樣食死貓仲要無得報仇
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

成家都有精神病真係好癲!

我果時得小三

我最驚就係返學同放學嘅時候

佢地會唔會突然衝出黎砍死我

我媽果時膽心到成日喊

屋企有老有嫩怕兩個大人返左工佢地爆門入黎

最癲嘅一次係佢地成家拎曬刀,士巴拿敲我地門

好彩係夜晚大人係屋企,嚇到我地即刻報警

但警察嚟到佢地又扮正常,話我地成日騷擾佢地
屌,唔係想歧視痴線佬,但遇到真係喊三聲,最大問題係係咁搞鳩住你又吹佢唔脹,樓主加油
買定一堆滅火球放係屋企 唔好慳個少少錢 隨時救你一命 買定幾支球捧放係屋企 有咩事都可以當武器扑死條精神病

球棒而家有,買左支
滅火球係咩黎

https://youtu.be/We9sFrcqIbM
推上社署申請公屋得唔得......
好撚痴線 樓主小心啲 好撚驚佢玩火
下次佢再搞你門 可以拍定片 報警有證有據 精神病真係唔夠佢玩
會唔會諗下揾蘋果
一上報通常都會受理 蘋果可能迫倒啲區議員乜柒柒幫手

利申:鳩吹 樓主小心啲
嘗試要求埋白車
同埋如果你下次報警個陣 要強調佢已經係咁 同覺得自己生命都受威脅

同意用呢個方法
佢似係精神病未醫好 聽到幻聽以為你要害佢 送佢入院醫下穩陣
嘗試要求埋白車

同意用呢個方法

如果case上到庭, 申請埋禁制令
樓主加油 平時係街見到痴線佬已經好驚 你仲要同佢住咁近
事主男定女先
男既多d主動聯絡佢條女
再同條女聯絡聯絡就得架啦
btw咁撚痴線既人都有女人頂得佢順
嘗試要求埋白車

同意用呢個方法

報警記得要講有個精神病人搞你
如埋要講佢有暴力傾向
下次再上黎, 幾大都話佢想自殺,一關於自殘就會有社工跟過,好似係
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

成家都有精神病真係好癲!

我果時得小三

我最驚就係返學同放學嘅時候

佢地會唔會突然衝出黎砍死我

我媽果時膽心到成日喊

屋企有老有嫩怕兩個大人返左工佢地爆門入黎

最癲嘅一次係佢地成家拎曬刀,士巴拿敲我地門

好彩係夜晚大人係屋企,嚇到我地即刻報警

但警察嚟到佢地又扮正常,話我地成日騷擾佢地

心理變態? 搞完人又扮無事 用錯屌細力啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞