(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)
最實際都係搬
就咁睇個case 樓下條友有精神病\道友
更出現幻聽 嚴重既話嗅覺都會有影響

建議你自己搜集證據 再迫警方告佢 再唔係你自己搵律師告佢都得

我直情覺得條仆街精神分裂
佢離譜到同差佬講話我地係佢窗口出面偷聽佢私生活同係佢耳仔邊大大聲討論 如果再出事既話個CCTv應該有用嫁啦
但可以唔經差佬直接告條仆街?
幫pish
前排我屋企附近都有人日日勁大力閂門 日日都比佢嚇親
淋油都無咁驚, 我驚佢下次淋火水

買定個滅火筒
你係自己屋企門口裝cam啦
你知唔知佢個單位係租定買?
租的話同佢業主投訴,睇下趕唔趕到佢走

居屋黎,應該都係買...
聽其他鄰居講佢都係由細住到大

差佬唔做野你都無計
真係要等下次set好晒野錄低佢先得

我係驚下一次已經無機會告佢
如果巴絲打見到我俾人斬死左一定要幫我推上報
你痴線過佢就得架啦

其實咁樣淋佢都唔係突然發神經而係有預謀啦
你裝左cam可能都無用
佢可以打爆

Btw 呀燒山似係有思覺失調同幻聽
你又唔可以惡撚過佢
冇得玩

有諗過print哂佢d相呀電話no. 出黎貼佢街招
再晚晚打電話叫佢起身屙夜尿

利申:發夢個陣幻想
試下裝cam囉

裝左 上次個cam唔爭氣無電 仆街
留名等睇高手俾建議

油漆易燃架,有天拿水
叫保安巡密啲啦 加本簿係你同佢屋企門口附近
每次巡樓順便望下留意下 你有冇發出滋擾佢地都可以做證人
由於係當時既時間已經足以構成滋擾(我地自己上網search噪音管制條例),咁又報警啦,係等警察既途中都請左保安上黎幫我地向樓上同樓下詢問,而保安向樓下鄰居詢問時,樓下鄰居係極之大聲咁向保安辱罵(係樓上都聽到)而且佢承認左係佢發出呢d聲音去搞我地(佢個種罵係痴撚哂線咁屌個保安) 。

如果我係你呢, 就一定係等埋黑警黎,
先成村人一齊上去
你自己帶埋CAM去影低證據

第一, 由黑警打頭陣, 安全D
第二, 黑警係現場, 係證人, 都可以做證
第三, 條友如果發癲打人, 掂到黑警一條毛, 就係襲警, 唔係刑毁咁簡單, 就無得保釋啦!

多謝你
題外話香港警犬真係好垃圾,每次都好撚HEA想快d搞掂就算
正仆街
試下裝cam囉

裝左 上次個cam唔爭氣無電 仆街

我屋企門口都有裝cam
係牆邊鑽個細窿 入lan線&電源線用濕電
呢d錢無得慳架啦

屌我都係呀
一陣燒埋隔離屋都唔知點賠俾人,唔使佢斬我都自己跳樓死撚左去算
假設你要搵警犬幫手,你切記不要公開對方所有私人資料 (疑點利益歸於被告)

知道 多謝你
最實際都係搬

長遠黎講既解決辦法一定會,但短期內都....
香港廢青賤過地底泥
幫pish
前排我屋企附近都有人日日勁大力閂門 日日都比佢嚇親

真係俾呢d聲嚇到成個彈起

知道 多謝你

仲有裝cam set好d角度 唔好影到人地屋企 比位人地入

我屋企係 門框左右上角 對角cam住自己個門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞