(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
屌你老母 屋企咁撚大事買個垃圾cam仲好講
淋得油都裝24小時cam錄鳩住門口啦
個小小錢都唔撚肯出仲要買個入電芯can 有無腦

finally somebody says it...
我冇樓主咁大獲,但都受緊苦

我隔離住左個有懷疑妄想症既鄰居,三日唔埋兩日就係走廊到打電話投訴話有人偷佢野,次次都朝早講到大大聲,有好幾次其他鄰居同個癲婆嘈,嘈到報驚,但都冇用。最慘既係佢老公同三個仔女都唔理佢。癲起上黎由朝早10點幾傾到2點幾,好煩

另外仲會睇住我屋企人出入,又係一癲起上黎由晏晝六點幾企到凌晨兩三點,有時打開少少門通風,佢又會企係門隙到𥄫實。仲記得佢係門口喪播若雞首愈難愈愛

有一次個鄰居頂唔順開口重屌左個癲婆,原因係個鄰居既兩個女(一個兩歲一個三歲)比佢嘈到訓唔到同喊,一句屌埋去"你自己都做人老母你知唔知醜,我兩個女比作嘈到訓唔到喊晒口,你仲要嘈幾耐",個癲婆即刻冇聲出,過左幾日都冇再發作

尋日係我門口播陪著你走
我屌你老母
似食冰毒出幻覺
樓主小心啲,1係快搬
似食冰毒出幻覺
樓主小心啲,1係快搬

似係,報警舉報佢地
似食冰毒出幻覺
樓主小心啲,1係快搬

似係,報警舉報佢地

真係要小心,佢地啲人冇性樓主唔好同佢地玩野,1家大細好危險如果搬到就搬啦
樓主,好同情你既慘況
每一日反到一個休息既地方都心驚膽顫精神上無得休息

追左一半,都大概知道個情況,如果搬都未必要租

最好係搬 (雖然可能會連累下一個人家,但無計啦)

其實你果度供斷左,賣翻出去,都有300萬?
拿呢300萬絶對夠首期、律司費、簡單裝修費等等。係要再供姐。咁同你租係差不多價錢

如果屋企唔多人,2,3個,其實實用400都夠既 (以而家香港質素) 舊樓實用400呎,400幾500令萬都有。有300萬點都夠頭炮

可以諗下搬走再買,唔使租
裝閉路
好撚慘
話說小弟樓下都有咁嘅人,成日都話我地三更半夜係度嘈
細個聽聞隔離座有痴線佬搞人拍門,俾人搞果個忍唔住搵左邨入面D大佬借馬,
一黎料就打電話有球場D邨童上黎(移動)個痴線佬,兩三次斷尾
好驚樓主有日上港聞版
細個聽聞隔離座有痴線佬搞人拍門,俾人搞果個忍唔住搵左邨入面D大佬借馬,
一黎料就打電話有球場D邨童上黎(移動)個痴線佬,兩三次斷尾

依d case黑社會真係有用過差佬
似食冰毒出幻覺
樓主小心啲,1係快搬

似係,報警舉報佢地

真係要小心,佢地啲人冇性樓主唔好同佢地玩野,1家大細好危險如果搬到就搬啦

唔搬佢有機會實搞你屋企
似食冰毒出幻覺
樓主小心啲,1係快搬

似係,報警舉報佢地

唔搬佢有機會實搞你屋企

伏冰啲友斬自己都唔覺痛
就算唔係佢都可以唔訓覺
樓主仲唔上黎
咁多位巴絲打,我屋企兩老間公屋(已買)都有類似問題,佢地樓上有隻白咭蝻,成日有嘈音,尋晚仲痴左落嚟鬼叫,嚇到兩老震曬搵我,其實我可唔可以同房署申請調遷佢或者兩老,main point 就係間屋兩老買左諗住過世,依家都唔知點算
你癲過佢咪得,我試過比樓下鑽牆嘈,著住條底褲就落去問佢嘈撚完未
下次報警同警察講埋條友情緒極度不穩call埋白車然後就會直接送院去葵涌精神病科 由佢喺入面發癲 應該有段時間先出得返嚟 再去搵人幫你 區議員 社工乜都好
搵人夜晚鎖佢大閘啦
搬算啦
痴線佬邊有得搞
搬算啦
痴線佬邊有得搞

法科可以試下
反而想知震樓神器係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞