(集思廣益)俾精神病鄰居騷擾點算

805 回覆
645 Like 7 Dislike
下次真係會放火燒左你地

上年咪有個暴力傾向既阿伯燒死左隔離屋 新移民仲要剛剛拎單程證幾日落黎
lm
唔知樓主住邊區,但每區都有一間叫"精神健康綜合服務中心""ICCMW", 樓主可以試下去搵佢地講你嘅情況,佢地係會聯絡醫院搵精神科醫生外展去做評估,有需要就會由醫生叫警察同白帶佢去急症室。

你每次就咁自己報警警察當你普通求警協助未必會好出力幫你,但有醫生在場評估過留係社區係會危害其他人警察就一定會帶佢去急症。

呢個係全港18區ICCMW 嘅地址
http://www.swd.gov.hk/doc/RMB/List%20of%2024%20ICCMWs_082016.pdf

幫推,等其他俾痴線佬騷擾嘅人有地方求助

記住24小時閂好木門
聽過同層比人淋火水想點火
你實鬥唔贏精神病既人
一係你俾佢更加癲
仲有出入小心啲,分分鐘淋你通渠水
利申:試過同個癲婆鄰居嘈,日日屌鳩佢老母,佢勁大聲騷擾成層樓啲人,我同佢鬥大聲,最後有日佢搬走左
佢有冇上連登嫁
會唔會係佢hi左野先幻聽
佢有冇上連登嫁

3個負評,你估下
睇到標題就諗起我當年做野見到既情況
有日有家人話俾人淋油報左警
當然查唔到咩事
過左幾日對面間屋都俾人淋
都係查唔到
如事姐過左成個月果層樓家家戶戶都俾人淋
佢地就裝cctv
最後發現兇手係佢地果層其中一家

聽人講返佢地養鬼仔
跟住同隻鬼仔傾唔掂數
搞到佢地精神分裂
最後佢地成家入撚左青山
樓主要清晒近門口位既所有雜物/燒得著既野 因為就算佢放火燒門 火勢都唔會好快漫延入屋 有時間應對

紋身瘦mk 似係精神病+道友 呢類九成都係思覺失調 同佢認真討論係冇用既

事實係 你點都唔夠佢玩 如果只係普通刑毀 佢入完青山好快又出返黎 如果要告到佢坐十年八年 樓主應該都出左事 所以樓主可能真係要搬先解決到問題 好過無啦啦有日比人斬死
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

痴撚線 巴打好撚慘
當然,警犬黎到既時候佢已經走撚左 之後都有拉過佢,但係好撚快就保釋返出黎,感覺上d死警犬都係不了了之

咁黑警有無話比你知落左乜charge?

照理就刑事毁壞,
等上庭, 照理入到罪, 就判醫院令,
入去青山留院

咁黑警比保釋, 就可能係等上庭

警犬話係刑事毀壞,但有朋友識Law既話因為當時無第三者(人證)
cctv又錄唔到,可能都告唔入
聽到個下真係灰撚哂

CCTV都錄唔到
咁裝嚟做乜
唔係裝嚟影住自己門口㗎咩
巴打 屋企都仲話安全啲
你話樓下痴線 有無稔過有日出街撞正
真係揾刀當場斬死你
你搭lift真係避無可避
樓主 佢d行為真係似道友
長期吸毒係會躁狂 有幻聽同精神分裂
佢應該係每次吸完就黎料先去你屋企門口搞事
附近鄰居通知下 幫下眼又得 出大鍋事都可能救到下 全家一齊狂chur尻社工 講到坐唔安食唔落 郁啲聲都淆
朋友試過: 佢個陣話你癲撚過佢咪得囉,每晚1,2點就拎個籃球狂拍波,之後打定999,佢上到黎差佬就遲唔多到,差佬見佢拎住鎚仔拉撚左佢,每晚拉一次。
朋友試過: 佢個陣話你癲撚過佢咪得囉,每晚1,2點就拎個籃球狂拍波,之後打定999,佢上到黎差佬就差唔多到,差佬見佢拎住鎚仔拉撚左佢,每晚拉一次。
好擔心樓主 我朋友屋企樓下都有傻佬 佢無咁癲
但我fd已經俾佢搞到係屋企行步路都驚嘈親佢
學周瑜放火
係佢屋企個鐵閘整條厚木條再用膠水痴
咪撚畀佢地出黎仲好
警察拉人零捨慢
鼠輩縱橫無忌憚

垃圾拉呀婆拉band仔就叻 陷家產

下次等黑警在場

問佢係咪支持港獨,

佢short short地, 一亂答「係」就死硬

港獨道友 差佬肯定好快手
我都試過樓主嘅經歷

咁我呢d窮撚等派公屋

等左十幾年政府皇恩浩蕩終於有樓

咁就好興奮去睇樓

去到都有問下鄰居前屋主做咩搬走

咁有d有開門,有d就無理我地

咁有開門果一家人就黎搵到錢前屋主搬走

咁我地一家諗住好事黎,就搬左入去住

咁惡夢就開始啦

對面家人原來成家都有精神病

對面女屋主每馮朝早5點就開始拉鐵閘(有時深夜不定時)

嘈醒我成家,我老豆果陣仲要揸車搵食

咁同樓下看更投訴啦,無改善仲要變得更恐怖

我地有人返屋企嘅時候,佢地就會有人開木門

用刀仔敲個鐵閘,更不幸同佢同lift嘅話

佢會恐嚇我地,我痴線嫁,砍人無罪嫁

試過走去我媽做野間麵包店,當住所有客屌我媽話你地唔夠我地玩嫁(跟蹤我媽返工)

咁最終我地係搵房處投訴

佢地好快安排我地搬去其他地方

但好快都要兩年幾(呢段時間我明白樓主日日都擔驚受怕嘅生活)

痴撚線 巴打好撚慘

睇咁多位巴打分享 覺得呢個最心寒
一開始開門答你果個人原來就係癡線佬
wtf
樓主同我經歷一模一樣
事關有個癲佬住我樓下

有日我地成家坐係梳化睇電視
佢無啦啦打電話上黎屌尻我地唔好嘈
因為佢個女(唔知咩原因同佢分居)同我同小學同班,所以佢有我屋企電話

我地都呆撚左,心諗佢係咪撞鬼

之後佢間唔中就屌下我地
仲會無啦啦衝上黎我地屋企拍門大叫發癲
有幾次搞到call晒secure的佢走

但係佢唔擺休
每晚凌晨3-4點
無錯係3-4點,我唔知佢點起身(個陣大家都仲係好少用智能手機12點瞓)
佢就會用硬物撞擊天花板
嘈醒都唔多講,佢大力到個地板直頭震晒

最後都係解決唔到搬撚左
1.如果佢有精神病記錄,其實除左報警仲有call救護車,救護車會送佢入院..勁啲嘅話要送入葵涌/青山個d住去較藥,起碼住番一段時間。放心,call救護都會有警察上門,救護都會報警再加一堆防暴警察

2.不過一般咁激動有攻擊行為應該一早係報警時警察會call埋救護車 ,點解之前無?

最後,佢有聽到聲又有psy底,可能係思覺失調有幻聽,如果係,就只有食藥幫到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞