《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
係,啟動unimind有2個條件
1. 係要Eternal同Celestial連線
2. Eternal同Eternal之間連線

因為Celestial本身就同所有地球上既Eternal連左線
所以Sersi就可以借用Timaut既力量去發動uni-mind去殺Timaut
係戲院問題啦
我果間正常
我覺得幾新穎喎
Marvel 第一次拍啲愛情/文藝嘢
算幾得意

節奏可以好多少少
內容有少少太散
但以第一套嚟講
算交足貨
Celestial講緊創造銀河系,地球想爆就爆啦
剩係個海嘯我覺得都死好多人
有印佬既場口都好funny 好正
Superadmin、root 權限
搵到個bug位有無人解答到我
明明隻變異族吸ajak嘅時候ajak已經知永恒族背後個任務
但隻野吸埋馬東石先知件事
全部 好得閒
吸埋馬東石先有足夠智慧去理解d記憶
嗰個年代Druig啲性格未係咁陰沉
係見住啲人類打仗越死越多人先變到現代咁
呢個解釋幾好
佢吸咗雅夕嘅時候其實都唔係好講到嘢,吸埋吉加美士先講到嘢,可能一早知,只係冇講到出嚟

同埋佢即使有雅夕嘅能力,雅夕都係一個攻擊力極低嘅永恆族,所以要去到吸咗吉加美士先開始變得更攻擊型,加上有人型軀體更方便佢行動
幾睇喎,個人認為係幾令人反思,只係劇情好多都莫名其妙,天神族點解最後要講佢哋真正目的出嚟,咪由得隻嘢誕生咪算
班eternal喺地球生存咗咁耐,個個都話變就變。超人又唔知佢想點,搞一輪最後又放棄咁
而家佢都係吸緊Thena嘅時侯high得滯分咗心
以為綁實咗,點知Thena鬆綁再直接駁連技斬開佢幾碌
冇追post但有幾個問題唔明

其實Celestial係忠定奸?
為左造出另一個Celestial就願意犧牲星球上面既所有生命
同埋係咪解釋左佢地就係MCU世界既萬物之源同神?

仲有GOTG2入面既Ego都係Celestial既其中一個,算唔算係做左二五仔想將其他星球據為己有?
佢應該只係算poweruser
admin right喺啲Celestial 度
套戲我覺得以趙水平認真唔掂 視覺係靚 同埋頭十分鍾嚟地球真係世界級 等我重以為後面有幾咁好
首先要講啲笑話真係好唔好笑 係得印度個兩人我真係覺得好笑 其他個啲真係多哂 仲要捉到哂個pattern 一完認真野講個笑之後一路咁loop
其次 文戲成日都好似公式對話咁 感覺上因為之後劇情點點所以要講鋪排後面
另外 角色之間情感 導演可能唔夠時間所以要觀眾預設佢哋關係好好 好似馬同Angelina gammachan 同個男
最後 gamma chan啲戲有啲唔掂 下下都係個個表情
唔好想咁多
佢只係落唔到手殺愛人
原來真係聾啞人士
仲做過walking dead
我睇呢套垃圾瞓咗2 3次 睇nostalghia反而冇瞓喎 咁又點計
戇鳩仔
打飛機發洩
印像中隻野有自己講過類似嘅嘢

同埋佢一開似野都唔多識講,吸埋馬東石就即刻流暢咗
明顯係進化多咗
K11 musea imax呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞