《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
啪走一半人都係拖延姐 個結果都係慢慢多返人
男主角趕客
本身尙氣最多咪一個有內功嘅武林高手
勁極都係美國隊長嗰級

滿大人漫畫實力本身就有法術,起碼就奇異博士嗰級
要佢哋夠打就一定撳低滿大人

搞到佢世界觀發展變成父子打交,再加兩條CG龍
其實如果要阻止thano撻走一半人
咁eternal係咪應該要阻止哂人類歷史上各種戰爭 / 災難
我個人認為人口減少從來唔係星神族嘅考慮
戰爭一樣會帶黎人口大幅度減少
但佢地認為咁樣會發展出更好嘅文明
就算撻走咗一半人 最多只係delay幾年先出世
對班神黎講可能只係delay幾秒
冇錯,
因為佢哋都話戰爭會產生更強嘅科技
反而可能會令科技發展更快
所以就算知道一半人消失都冇需要阻止
因為佢嘅解釋係有可能會令科技更加發展

加上其他人淨係以為消滅怪物,所以更加冇需要阻止
做到好似尷尷尬尬,本身識咁
睇過話有技能係令女高潮
係咪真
MCU 特登搵個導演返來當史詩神話咁拍
班人用返以前個大眾套英雄片去評未低過其他lo
MCU 求變先行得遠
其實thanos 派兵落地球真係一兩日之間嘅事

就算比Ikaris知道左 飛到去Wakanda 幫手打完仗 咪又係盞睇Thanos啪手指
Dune衰個劇本來自啲五十年前比人抄到爛曬嘅小說

其他都無咩好挑剔啫

唯一要屌就係Hans Zimmer條撚樣啲配樂囉

ikaris 分分鐘thanos 果幾個仔女都唔夠揪
條撚樣狗眼看人低都撐 俾你哋班垃圾腐皮有咩所謂 唔痕唔癢
仲有你兩句嘢有咩邏輯關係
又唔會嘅
Corvus Glaive 打美國隊長加個殘嘅Vision都無乜大優勢 Black Dwarf直頭係弱智嘅
Proxima Midnight 打黑寡婦同okoye 都打唔贏啦
成套戲一路都講緊一個哲學問題:人有冇自由意志
班天神係擺明係比左呢樣野比永恆族同全部人
所以佢唔會成日命令佢哋,但同時限制佢哋都唔可以干涉人類 原著都係一場實驗來姐,佢只會係第四次先會出現審判個實驗,途中咩事佢都唔會出手
Hans Zimmer有咩問題 真心問
天神係唔係有唔同size
今次隻天神個size仲大過成個地球
但gotg第1集入面出現個隻好似細咁多
佢今次好嘈

個人喜好
最憎佢啲bang bang bang

係無你咁識審美㗎啦鑑賞家
佢Dunkirk仲撚嘈
我嗰陣開始憎鳩佢
好似俾佢強姦耳仔咁
人哋叫錢家驊記功唔好記錯
邊個精神失常jolie?
謝謝糾正
sorry 錢家驊 你譯得真係好好
一句講哂愛情撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞