《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
男主到最後一秒反轉都合理 因為套戲既宗旨係會保護自已愛既野 由頭到尾個男主都係愛女主角一個
最尾自殺我都覺on99 不過都可以理解任務完結 又出賣過自己所有最親既人 生無可戀去自殺

Sprite個下應該係強制
Excalibur
依招型
國家嚟
心境變化未就係由頭到尾佢都咁愛sersi,5000幾年冇變過lo,佢殺ajak之前ajak同佢傾偈,佢同ajak講話保證唔會俾自己對sersi嘅感情影響左個任務。500年前走左係因為ajak同佢講左任務真相,佢唔知點同sersi講,所以未走,到大地震佢第一時間就飛去倫敦搵sersi。同埋後尾佢對sersi嘅縱容,如果ajak搵是但一個繼承佢領袖個位而唔係sersi,我都幾肯定ikaris會一1開始就作出反對,然後成件事就唔成事,但係直到佢地齊人,入左飛船開會,ikaris一直都冇表過態,即使差唔多仲有一半人話聽佢講,係去到後面佢發現phastos整左個unimind先反水
難聽啲講句 男主到最後係唔死都無用
任務失敗咗 同屋企人反哂面 同地球人又無任何關係/聯繫
n面不是人 仲留起地球度煲醋咩
佢一出世,成個地球就爆炸
犧牲哂地球所有嘢,夠唔夠大
Sentient beings產生Cosmic energy去生Celestial
但Celestial出世會炸爆個星球,犧牲咗個星球同啲居民
Sersi佢地一開始就係諗有冇辦法delay Tiamut出世,等諗到方法可以又唔死人又出到世
呢D情況就冇辦法架啦
好似柯南咁 每日都有兇殺案
以我嘅理解 好似係咁
One-Above-All > 生命法庭 > 宇宙五大神 > 天神族 > 奧丁級別嘅神明
但我記得佢地有提過一點係
星球上既智慧生命體多過某個量 個星球先會適合天神BB出世
咁天神BB應該係會吸人類?
吸cosmic energy
Ikaris唔想親手殺
cosmic energy同人類數目應該冇直接關係?
咁點解紫薯先生整到少左一半人口 天神BB出世就要delay
https://www.youtube.com/watch?v=N7vK2CtuN_0

部長影評比超粒方影評中肯
無限寶石去到咩level
越多sentient beings咪越多cosmic energy
人口夠個energy level就夠佢出世
冇人知究竟有冇關係
Maybe 最尾個到唔係唔明點解佢咁做 只係覺得佢有d on9 當初決心大到可以殺左自己族長 但去到見返自己愛人就落唔到手,咁殺族長既意義咪無哂?
佢地設定到永恆族接近神咁 起碼係好高智慧 但呢d 咁重要既野都無考慮到就殺左個族長? 會唔會係有少少唔合理 起碼我接受唔到佢咁on9
男主條線都鋪左咁耐…
一開始咪講佢同女主相親相愛
男主知道左自己作為永恆族任務既真相
佢覺得女主如果知道真相好大機會會幫人類生存落去
因為怕自己會爆響口俾老婆知道左
所以先暫時離隊

男主話如果要達成任務迫不得已之下都要殺死佢地
但佢殺補師果陣都唔想親手殺
到最後追到上去女主隔離郁唔到手既原因就係佢地已經一齊左幾千年
就算分開左都仲係太愛對方,最後都係衰心軟
但已經做左太多陰質事,冇面見老婆同舊隊友
生無可戀咪自殺

都幾乎畫到出腸 有難幾明
好彩套戲無比你拍。。。
如果你拍
Sersi應該會問Arishem點解唔食齋
MCU到而家呢一刻都冇交待過十環同永恆族到底係咪有直接關係
應該冇人答到你住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞