《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
真心好睇 自avengers 3後最好
佢講咗句 啊我終於記得返啦 咁嘅嘢
有無人知道最後個彩蛋邊個同John snow 講野
永痕續 ikaris 最後果下 秒之回頭是岸 同秒之自殺 我睇撚到笑出聲 應該得依個位係好睇過dune
咩呀 要你批準 邊位呀你
點為之立亂用
獅子為左生存繁衍而奪取其他生物既生命
牛為左生存繁衍而奪取植物既生命

你解答到牛同獅子係忠係奸你就解答到Celestial係忠定奸
druig點解會肯翻去eternals幫手
唔係話佢要守喺amazon咩
有sudo right
my great grandad my grandad my dad and me

刀鋒戰士
佢唔幫手既話佢守護咁耐既人類都會死晒
我淨係知人類一定會作死攞左黎做研究
然後整左啲要復仇者/永恆族先搞得掂既野出黎
好撚憎佢
相反尚氣咁多人話好睇真係唔明
啱啱先發覺隻嘢伸手出嚟果吓,左下角個城市停咗電
係居住個粒星叫泰坦星
所以個到啲人叫泰坦族
而Thanos只係係個到生活既永恆族
大佬呀,唔好拎Dune嚟做標準啦
羞唔羞家呀
我諗我開始明明地點解咁兩極
尤其係人物描寫呢方面

以科技佬為例,主要三次出場:
由古代好積極想畀啲多科技人類>
原爆死好多人覺得人類唔配有科技>
現代有咗家庭,對人類有返希望

幾千年嚟佢心境變化交代得好清楚
但係佢只係分開三次話畀你知佢係某一刻係點諗,或者發生咗咩事另佢改變
冇直接交代變化嗰一刻嘅情形
講咗結果但係冇講晒過程(或者冇講足夠嘅過程)

某啲人會覺得已經講晒人物變化,睇完get到個角色發生咗咩事,發展亦都好合理,冇特別問題

另一啲人就會覺得交代得唔夠,因為冇show到實際變化嗰刻出黎
尚氣硬係有陣尻味
https://youtu.be/7kvLc0PAtHs

Starfox係eternals 又係thanos細佬
即係thanos都係eternals 可能知道celestial個plan
thanos啪手指係為左延遲the emergence

成班avgeners拯救完半個宇宙之後知道自己反而加速左世界末日會點
唔同角度姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞