《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
咁吞星者既排名應該放邊?
你係假設Celestials係全知喎
屌你連啲avengers 地球人都試過阻止thanos
係wakanda 打埋仗

影響緊全宇宙一半嘅天神族出世
班eternal 竟然仲唔撚理係到拍bollywood

呢個設定好撚on9
你話點就點咁, 好出戲
唔係全知都無理由 全蠢啦
avanger 3果陣連地球人都知thanos 嘅intention
連鷹眼普通人都知
女人拍marvel就係咁

仲要係拍開文藝片既女導演
A3 Hawkeye
唔係Bruce走甩返黎佢地鬼知
咁地球上啲永恆族喺紫薯拎到六石嗰一刻佢地都係休閒狀態
佢地冇同Avengers聯繫 咁佢地唔知都唔出奇

天神族嗰邊可以當佢地係低估咗紫薯掛我都唔知點兜好
全個宇宙比人滅一半都唔撚知 唔撚理
咁撚on9
連一個星球仔嘅人類都自己收到風

jon snow 都問你點解唔阻止thanos啪手
一句: ....唔關deviant事, 我唔理得架...

全個宇宙幾百億粒星球, 幾百億個天神族都出唔到世
大佬, 相比之下deviant 食你一粒地球好少事姐
微不足道
彩蛋個角色係咩人物黎
唔知幾時會再出佢呢
Thanos之前一路都係帶兵周圍打應該當係戰爭,如果嗰陣插手咁kree Skrull War嗰啲都已經插咗手

儲石啪手指就得Guardians, Avengers Wakanda圍內知
啪完就已經食得屎
所有生物都係by nature immoral
點接受到
啲劇情擺到明調返轉寫
仲要唔多合邏輯

原本以為有嚴格protocol , 唔介入得人類嘢
但係amazon 個男仔輕鬆介入幾百年無人理
Ic
thanos endgame 果陣話想殺晒全宇宙人添啦
最後eternal咪又無嚟到幫手
天神族又唔知?? 乜鳩都唔知
連dr strange call果啲雜魚兵仔都知咩事

eternal 就仲喺到拍bollywood
會唔會太誇張
竟然仲嘈緊
what if 全宇宙滅亡咪又係咁,當時我問班天神組唔出嚟打救啲人都係答我因為未拍所以唔出得住!
明明呢個就係正確答案
我覺得有其中一個point係
地球上D永恆族冇直接同紫薯傾過
佢地係唔會知紫薯儲六石既目的係啪手指&消滅宇宙一半生命
佢地可能以為係普通侵略戰 咁呢個情況跟上頭指令係放置PLAY
啪完手指之後先後悔都太遲了

咁到底MCU入面既天神族有冇方法預先知道紫薯儲六石既目的我就唔清楚
反正MCU現階段對天神族既設定同描寫都仲係好少
我覺得如果話有智慧生物互相消滅佢就唔理就合理d
佢地點收風
佢地連隊長死左都唔知啦
endgame個thanos仲要係穿越黎
地球個d永恆族各散東西 連搵人都要逐個搵
已經當左自己滅晒變異族完成任務等退休
天神族一call就返屋企再做下個任
點會有地方收風知thanos想做d咩
咁就係唔知 而唔係唔插手啦
佢大大聲同jon snow 講: 我唔插手架, 又唔關啲怪物事
屌你老味啲怪最多咪咬你一個星球
屌你thanos 差啲啪埋手指宇宙死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞