《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
你咪理啦
套戲有黑人印度人東亞人有女人有細路仲有殘疾人士仲要有基佬
仲唔係左膠戲?
塔倫天奴啜腳趾.avi

佢今次為屌而屌
可能去到真空先至可以快

復仇者3/4之下
但屌打一堆初代英雄片
可能今次無收到錢
其實成套戲唔差 對咁多個角色都有深刻印象 啲shot都真係好靚 動作場面又夠

但唔知係咪花左太多時間交代啲角色 變左個主線冇乜張力 緊張又唔係好緊張 啲角色死又唔係好sad咁 少少兩頭唔到岸咁有冇人有同感
曲到圓
印度佬個經理人會唔會有伏筆?定單純係普通人?
小弟睇完之後寫咗啲感想,巴打們有興趣可以睇一睇
大家討論吓
https://myignorance.medium.com/love-and-beauty-10a5e0eceaf6
尚氣其實冇想像咁差
不過元華啲普通話口音搞到離左戲
太多角色要描述的確係令到套戲個重心有啲唔知去左邊
不過不失啦,加埋本身期待唔大
SHANG CHI對鬼佬來講可能exotic少少
演員演得好
梁朝偉唔洗講 就算係SimuLiu或者Akwafina呢啲都其實唔差
但係個故仔好generic

Eternals個評分咁低我就真係唔撚明
你唔講我唔記得咗開頭嗰首係Time
因為佢跌落水果陣見過真理之門
講多啲男女主角之間嘅愛先到最後自殺會再淒美啲
咪Infinity Stones
老實講如果ikaris知道thanos想撻走一半人 都唔出手我覺得係講唔通
Ajak知嘅話 都可能由thanos繼續
其他成員唔知天神族陰謀 都可能由佢當自然發生
Shang chi真係太保守 成個故仔有啲浪費 明明有好多空間發揮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞