《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
有幾part好出戲

rob stark同 jon snow不斷同serci講 i love you 我個腦不斷諗到你兩個二五點可以鐘意個lannister

仲有最後you know nothing
尚氣果D 好似仲勁
都唔撚同次元
咁天神族同星神族係咪唔一樣?上網睇咗一輪都睇唔明
出戲又唔會
不過兩條友都係咁嗌CERSI唔知係咪玩鳩佢地
仲要Cersi I love you
地球上無乜生物有義務保護人類喎!
講埋you are my queen就perfect
屌 植物就無生命既咩
食素咪又係殺緊生,咪on9啦
Ching 人類都係地球既一部份黎
我最後好驚佢不斷講I love you再一刀插死個女主角
可以簡單d
因為人係同類,豬牛唔係同類,所以可以食
應該仲有啦 話到明無得醫 不過可能一講暗號就識醒
屌 season 8 D回憶番曬黎
學hulks同bw咁要唱歌
https://youtu.be/io5mgWW27kg

趙婷係GOT fans
啲對白又係reference GOT
然後jon snow 訪問先知 放左GOT easters egg

返到現實都仲係
“you know nothing ,jon snow “
Hulk個招得bw先work 雷神用咪比人打柒
條友好煩膠, 開戲咪搞啦
人物刻畫係要不過太多
搵人果d 位太重覆咁
睇完成套戲整體感覺都幾好
不過啲強度設定真係有啲令人難代入
明明激光眼成套都展現唔出佢果種實力超群既感覺
又俾小怪禁係地屌,但又吹到全隊最強,全部一齊上都打唔贏佢咁,俾唔到說服力觀眾

最尾隻變異族大佬又係,明明呢啲會吸收自己友既反派係好有驚慄感,只識回復果陣幾個人都打唔贏佢,激光眼係咁射都係甩小小皮,吸完大隻仔變完全體後反而好似小怪咁俾人兩下片到分解埋
最有機會變反派
佢本身都係矛盾本身
佢想人類和平 唔殺謬
但係取而代之 要剝奪人類既free will

電影就難啲 disney + 劇集就適合

我個腦停唔到
强度係有啲難拿捏,唯一勉強解釋係啲怪級咗第一個永恆族之後完全升級得好緊要(以前應該係一招了)

個大佬死喺jolie手上預咗,但真係欠缺掙扎- 我覺得係唔係jolie太大牌所以拍唔出嗰啲情感矛盾,但癲癲得得角色真係好啱佢(諗起Girl, Interrupted)
下 幾好睇喎 本身諗住好悶 純粹陪人睇 但睇完我會俾8/10分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞