《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
岩岩睇完,比想像中好,甚至係M記中好果枇
人物戲份好平均,十個人都無咩路人角色,個個最後都會認得
左膠成份一定有,但好自然,黑人基民直接寫有家庭,無吹棒基係好
文戲非常文,感覺好似Dune 果個加拿大導演,文得黎就係唔會訓著,
有D似李安斷背山咁,唔識形容。
故事有D寧碎,但少林足球形式逐一搵番同伴又幾SMOOTH,最後扭橋都講得通,幾多地方講永恆族雖然係同伴,但各人理念都幾有衝突。
整體真係唔似M 記公式化英雄片,有自己風格,個人覺得幾好
好過尚氣同黑寡婦
乜撚野唔應該人地DC自己都無介意過
會唔會味死
deadpool已經抽過水
係估唔到eternals抽咁撚多

不過又幾盞鬼,dc有本事咪抽返marvel又搞到笑
印佬果到我幾欣賞
令我諗起3傻果d,又係做做下戲突然唱歌跳舞,唔錯呀
佢地保護地球,但唔保護人類wor ching
又冇話好有共鳴或者睇得好投入
但 marvel 第一次咁着重愛情線
個故仔又有咁多角色
每個角色都寫到有啲印象咁
算係咁
唔知有冇記錯
marvel studio之前咁多套好似冇提過dc英雄
Deadpool係fox

唔係介唔介意
係佢咁樣溝埋左 怪怪地
個變異族講左「remember」令到themna記得返再go for head
個頭都無左點發動能力治療
咁我覺得 Dune 好睇啲
雖然節奏慢啲
淨係sell 大愛 夾硬嚟
拍英雄片拍到文藝片咁

不討喜新觀眾群之餘又唔啱一般mcu fans 口味
終極兩頭唔到岸
垃圾之中嘅垃圾

佢做過既事同內疚感令佢只能一死以謝天華
加得算係咁
點到即止
avenger endgame 都冇睇
你就行埋一邊啦

不過好奇點解你會睇呢套嘢
舞劍嗰幕好似有提過Thena同King Arthur?
如果下集講返佢家族史係咪有機會有Thena同King Arthur?
當然啦
但原子彈係死平民
同埋成場戰爭都係科技嘅結晶

如果連飛機都冇
成件事會爭好遠
Robb Stark 同 Jon Snow 見面嗰下好出戲
Falcon 成為左膠隊長,對住電視講嘢個幕係MCU 最做作嘅一幕
有 on9 仔負評成個 post
定剩係我啲留言?
除咗一開波夜晚同中間森林場大戰都算幾光猛?

場森林大戰就真係麻麻,尤其係ikaris畀隻野撳低咗,射吓射吓嗰度
時光時暗睇到眼都盲
Falcon 真係好撚煩
見到佢就唔想睇
好奇怪
明明呢套係商業娛樂平衡度最好嘅漫威作品。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞