《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
thanos 滅一半人口
影響埋天神族吸能量出世
都可以完全唔插手 唔理

屌, 即係根本啲神就唔係真係太care
一係就其實eternal份工都可以hea做其實
就算食一半人口都唔太緊要咁反正
啲人吹到佢係有心阻止天神族出世
屌你明明endgame 佢都講到明自己想洗牌重做
講真
呢一套最大敗筆就係內容太豐富唔合適以電影嘅時間去講故事嘅情節,睇得出套電影想表達永恆族點慢慢由只有做任務嘅心態變成會受人類影響有感情,所以個電影加咗頗多插敘落去個時間講佢哋嘅心路歷程,但問題係電影時間有限而將個啲位要刪減,明明個啲心路歷程都好重要,就係因為欠缺咗個啲嘅心路歷程所以搞到後面嘅角色行為好奇怪而令觀眾欠缺代入感

如果呢一套好似洛基時間局咁做電視劇應該會好睇好多
其實理論上Thanos 係咪滅左一半天神族?佢所有物種隨機滅一半
之前Thanos逐個星球打同打仗冇分別,已經唔會理啦

到儲齊石都已經太遲啦

除非Celestials係全知全能,唔係嘅話都幾難會特登走去搞佢
生物姐天神族照計唔算
拍做電視劇就唔會有咁多靚外景 咁多靚特效 咁多靚演員
好型 最後個一幕
有冇人覺得亞彌聖好型
譯名都型
拍劇幕後班人可能又會唔同咗, budget, script又可能會加加減減
錢嘉樺應記一功
未有人知過多10年可能會講
邊到有左膠

如果重點係弱勢所以需要不同就話膠者,成套戲就係同你講依個世界就係有gay/黑人/黃種人/啞既,只要當正常人咁看待,就係咁簡單。

除非係你既世界,唔會有依種人,佢地唔應該出現,如果係咁 的而且確係對你來講套戲幾「左膠」
完全同意,出現已經左膠,人地又冇講咩平權野
之前吹到十環同永恆族有關, 係咪工程佬整出黎
全宇宙滅一半人口喎
幾多億粒星球死一半人
比起deviant 影響大幾多億萬倍
咁都可以話唔插手唔介入

唔係好大說服力
星神族講緊millions of years, Tiamut嘅出世都係等咗幾千年姐,我覺得就算比Thanos阻一阻都唔係咩大影響
地球上面啲eternal殺晒deviant
咁最多咪救到一個星球嘅人口
有一隻天神族可以出世

但係地球上面嘅eternal, 全部都唔插手阻thanos
咁就全宇宙無一半人, 幾百億個星球死一半人
幾百億個天神族出唔到世

天神族會唔會咁弱智呀
點講得通呀
Mr & Mrs Smith係顏值癲峰
有樣有身材有霸氣

為左Angelina Jolie先睇呢套
即使做配角 出得唔多 都仲搶戲過主角
全宇宙喎
一嘢阻晒幾百億個銀河系
care free到咁?

幾百億粒星球出唔到世? 是但啦, 等下啦
我屌...地球上面啲deviant 最多都係滅你一個地球姐
有得上面啲eternal 係到hea, 係到拍bollywood
都唔理其他幾百億星球?

唔好話乜: 唔得架...唔關deviant事唔插得手..program咗
個心靈控制友咪證實咗唔係

一係就天神族傻仔唔知咁大獲
啪完手指仲點介入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞