《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
反而好好奇啪手指,班永恆族受唔受影響
其實係咪影射緊唔同人類 + 社會弱細社群大包圍拎光環?
有黑人 白人 黃種人 南亞人 仲有一個係猶太人?
女權 兒童 同性戀 殘疾人士 精神失常 仲有一個係宗教人士?
個人覺得最好睇係makkari vs ikaris 果段,

DCEU 學野啦唔該
thanos都係永恆族?
本身都諗緊馬東石同呀王一齊出現會點,點知死Q左
感覺係佢面對唔到自己背叛左Arishem
一直覺得自己係最忠心既 但最後輸左比感情
所以自殺
deviants會進化所以越嚟越強係應該,而且佢哋先係最想保護地球嘅正義之師!
真係未見過咁嘅情況,一半人嫌套戲太長,一半人𡟜套戲太短
唔明點解ikaris 打自己人好似仲勁過打deviants
好撚好睇喎
4D幾爽
但個變異族大佬明明吸收左ajak自愈同馬東石嘅大力,點解都咁易俾Angelina幾刀劈死兼又咁快心智正常返,有啲趕住埋尾咁
雷射眼開頭咁屎 但最後變屌打隊友
永恆族係生化人唔係生物
Thanos都化左灰
點解你要咁執著,明明套戲都冇執著

Arisham 根據人形創造 Eternals,首先乜嘢先係典型嘅人形先?有眼耳口鼻兩手兩腳就係人類,定係要白皮膚金頭髮先係人類?地球有咁多種類嘅人點解要一式一樣 對 Arisham 高高在上嘅嚟意志嚟講你黑你基你聾咪又係人類

如果我叫你畫幾隻貓俾我睇,你都唔會隻隻畫一樣啦

等如你望住啲螞蟻,你會唔會 care 邊隻係基邊隻係盲
一堆唔會進化嘅高智能機械人。
因ironman願望係要thanos化灰
呢下真係完得好ODD
殺咗媽媽佢已經好心痛,間接殺咗馬東石,最後差啲殺埋自己老婆 咁大犧牲最後都係失敗
Celestials 受唔受Thanos啪手指影響?
我覺得 cut 咗啲嘢 個變異大佬啱啱先有意志開始識講嘢,點知講咗幾句對白就俾人分屍 我覺得變異大佬同 Makkari 戲份都唔夠,似俾人 cut 咗,不過套戲已經好多人嫌太長
有無人覺得 Phastos 最後用黎射人果兩把野好似black panther shuri d 武器

其實如果咁多史詩偉人都接觸過佢地, thor 兩兄弟,達爾文 亞瑟之類

會唔會其實tonystark 同shuri 都有接觸過Phastos
屌人地明明做bodyguard
屈鳩人係homelander
問一問都執著
點解你咁執著呢個回覆
yoho imax呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞