《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
重有dune
呢個po啲人:dune好悶
唔知有冇人講

但係套戲又有 robb stark 又有jon snow 又有sersi
睇到我個人有少少出戲
爭在未講句 : Winter is coming
望完
好正
屌打尚氣幾倍
好鐘意佢個個角色都有位刻劃佢既性格
尤其個女仔 一開頭係酒吧果幕
令到d角色做既決定唔會太格硬
好評
尚氣首週末(星期五六日):75,388,688

永恆族首週末(星期五六日):71,000,000
有無人搵到打爛咗張枱有無得買?
好耐無睇過劇情咁飽滿,人物刻劃咁深既超級英雄小隊電影
好有睇Watchmen既感覺

成班人俾LGBT spin晒
講真對比黑豹之類既政治正確電影,我唔覺呢套特別左膠LAW
無記錯yoho 雖然唔係laser imax 但同isquare 個laser 差唔多(都係假imax)

Yoho 最主要夠大
好彩無學埋每五秒一個慢動作鏡頭
仲有西遊記五指山
咁先顯得隻怪硬過隻艦

d人成日話唔夠勁

勁唔勁係要對比對手

你搵鷹眼同佢地打咪顯得佢地超強

同level對手打係唔會太覺勁幾多

所以覺得呢個設定係合理

好似超人咁勁到1個打10個 就over左
好似布歐咁,吸收咗善良嘅人所以唔夠凶狠,捉住angelina傾計而唔係即刻殺死佢
佢條laser可以一下令druig分屍我就覺得合理
好可惜佢唔係
Ironman啲laser都屌打佢 仲要無自動瞄準

見有同性 黑人 係鏡頭前show出黎就左膠

其實左係立場,唔係原罪黎

左膠既意思係個立場去到一個極端同過份包容既歇斯底里既地步先係極左或左膠

個導演都係想拍一d新d既題材

你可以話佢同套戲格格不入

但唔係左膠囉

自2019年後 就好多人濫用呢個terms
照道理,Thanos 同Druig一樣唔過眼互相殘殺(thanos唔想資源短缺導致人禍) 先另起爐灶,thanos 就宏觀啲,救埋其他星球出發
Thanos覺醒完想阻止天神族嘅陰謀,點知比班地球人搞寸咗個party
druig唔識飛,唔通跳落去咩
不過我都覺有啲畫面係為左擺pose而拍

笑點我反而覺得自然過marvel平時嗰啲
例如一班人見面/傾計嗰啲,真係似一班識咗好耐嘅fd互串咁
佢話家族好複雜果時 我以為想搞GoT啲gag
Druig 行落金字塔嗰幕,以為佢會成為地球上嘅真神,另起爐灶同其他永恆族作對,不過中間500年空白,無拍唔知佢哋點啦
成日凝住會有呢句對白:you know nothing,__.
sersi有講呀
druig話晒都係永恆族 又有盔甲
邊有咁易分到佢屍
Deviant 刮一下就損 thena把野又係個個插到
呢sprite把Dagger都一下捅穿永恆族
你同我講佢條laser分唔到佢哋屍
雷射筆嚟咋吓話
有樣野好奇怪
安祖連娜幾hi 一hi 隻野就分屍
但超人雷射眼射撚極都射唔爆隻怪
咁咪即係thena整出黎既武器勁過d laser
佢個盾一樣擋到d laser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞