《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
開場time加個marvel片頭聽到起雞皮
佢地都唔係人,唔suppose有人性架喎
請教下其實永恆族同 spider man, ironman, captain america 個班人有冇關係?
激光眼只係超人能力嘅小部分,身體能力先係佢最強嘅地方
佢同thena打嗰兩幕就證明咗呢一點,佢喺船上面幾拳就打爆咗個盾,但係去到海灘laser射極都唔穿

變異族大佬之前一直無死係因為ikaris同gilgamesh都係靠打擊能力為主,但係打擊短時間做唔到致命傷,要靠不段打消耗體力,但係隻嘢識回復剋住佢哋。ikaris雖然識激光眼,不過上面講咗其實好睇唔好用,基本上傷唔到佢
不過thena靠斬分佢屍佢基本上就回復唔到,所以其實係戰鬥相性問題唔係強度設定問題
佢飛咗幾年冇show出嚟咋
比人combo到郁唔到
咁佢都好大決心
直線思維
情緒只係得一個方向去咁

ikaris suppose 係忠心戰士
ajak 變心 sersi係要救地球
所有野對佢黎講勁衝擊

佢7000年信奉既野 7日內全部顛倒

偏激 執著
suppose ai點有呢種情緒
佢最後要付出代價

覺得呢個角色寫得好好 好有血有肉
人性名字有個人字
所以一定係人先有?

Druig阻止阿兹特克大屠殺

ikaris殺ajak
之後會感到痛苦流淚

都以經係人性既表現
唔係講緊連登仔咩
所以大佬又再次整左d唔聽話既垃圾ai出黎
呢層就無討論必要啦
都有可能嘅,想借變異族幫佢拖延時間
呢個位未睇前我都擔心緊會好難頂,但趙導演拍得好好,唔覺得有問題,但endgame嗰下擺明係故意...夾硬加落去
果幕就真係難睇
TVA office 櫃通有好多粒
笑死
佢係想keep 其他成員busy
分身不睱去理個大崛起

但其實佢初黎地球打deviants.都好似幾論盡下
鐳射眼威力比想像中低
班復仇者去左邊??咁大件事都潛咗水
呢個問題究竟一個post會唔會出現超過10次
未夠班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞