《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
其實成個故事結構幾飽滿唔會悶場
但加左太多左膠必備元素落去
整到成部戲和樂融融BBQ咁
Gay個part其實都還好,但又手語又大愛撚咁
好多年冇睇 marvel 咩avenger endgame 全部冇睇

上套尚氣 就到呢套 竟然冇瞓 算係咁

Cersi 個演員 Gemma Chan 幾討好 冇個種hollywood asian actress 嘅惡頂味. 當然都係法拉靚一皮

呢套製作明顯揼本過尚氣 尚氣好有電視mini serues 嘅格局

戲就冇乜好講 咩神族咩 設定 o睇完都唔記得

係啲eternals 對住 deviants 好似咁弱 射極都打唔低一隻 啲蕉蕉蕉都係豆槍威力 人類打獵都有獵槍吖 eternals 重咁多近身格鬥 唔係呱
// ikaris一開始都估佢係反派, 因為佢其他地方有演過一部既角色叫祖國人, 又係英雄反派,所以一直都對佢有少少刻板印象//

the boys個homelander?
ching 唔同演員嚟架喎
佢500年前成隊人解散Ajak先話佢知,之後就自己毒埋一邊
尚氣好過呢一套

起碼條主線好睇d

第一個波士同d反派係劇情泥講可有可毛
唔識marvel 啲嘢 我估eternals 呢啲隊員 初出道真係複製人咁 冇乜人性同理心之類 佢哋可能都係目睹地球人類嘅生活 喺地球時間耐咗先領悟到 所以散band 加入人類 呢啲setting 好基督教 耶穌基督道成肉身 就係經歷人嘅悲歡離合 進而同情人類

最後Arishem 出現 話會返嚟先作judgment 呢吓對照返基督教好唔同 基督教係耶穌死後 返嚟 世界末日就審判人類

但Arishem 嘅講法 好似係人類同呢班eternals 都將會接受審判 可能睇返人類同eternals 嘅作為 有冇值得留落去 我唔係研究神學 咁嘅橋咁嘅觀點幾新鮮
反正都話係類似機械人咁
可能有會見到“另一部”
同黑寡婦一樣咁出眾
唔怪得好似無咩特別 原來係揀錯咗喺MegaBox睇
手語部份我覺得對成套戲影響太大
令到角色間個對話節奏慢咗好多
唔畀啲戰鬥場面啲人又話悶到訓著
係要平衡吓

不過森林打鬥係可以短返少少
冇原子彈會唔會死仲多人
有兩個彩蛋
Homelander直頭變態痴線佬
呢個casting真係好奇怪,條友都唔識做戲嘅
isquare間imax真係好撚屈
射唔爆D怪但係可以射爆隻艦
馬東石搶曬鏡
似放水
其實佢從來都冇表現過要殺哂所有人
一直都係想完成任務等之後就可以一齊離開
最後演變到一定要殺舊情人先阻止到
咁佢落唔到手其實好正常
女導演拍既marvel戲都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞