《永恆族》劇透討論區 4

1001 回覆
32 Like 12 Dislike
地球係一粒卵子
如果ego 食咗地球係咪生咗個弱智出嚟
屌你thanos endgame
咪又係想成個宇宙死晒再起過
咁天神族做緊嘅嘢 咪又係咁
fan theory 喺到鳩吹

原本根本就無延遲emergence咁嘅intention
啲畫面靚 但係有一幕勁為靚而拍咁 好撚老套(druig行落去金字塔 大家反面嗰幕)
同埋好多位都好老套唔好笑
拍攝方式贅述方式都老套
marvel嚟講少少失望
個故事係想暗喻做物主容許同有心創做
暴力 童真 gay 殘障 黑人 亞洲人 金髮白人 etc
啲平民都係跟住呢啲eternal 去發展文明
佢係想表示, 連神都覺得多元本來就係一個文明發展嘅必要一部分.

不外乎都係暗示果啲 互相包容接納合作嘅左膠大愛嘢

當然你照佢個故仔睇
啲天神族似係搵地方繁殖多過理呢啲乜文明
但最後佢又話會審判睇下值唔值
事實就係我係咪洗頭都比你高質
事實就係你冇品味 冇審美能力之餘 重要覺得自己冇問題
都唔緊要 但係你重要狗眼看人低

講肉酸講失敗應該冇咩人夠你嚟 ive仔
搞撚笑
呢套悶到嘔都咁多人吹奏
連登仔果然眾人皆醉
個人覺得就係無明確忠定奸先令到套戲好睇
星神族個設定好撚型。
要爆一個星球先至生到一隻出嚟
佢又可以一手鏈爆個星球 玩撚哂啦!
但其實佢哋都不死身 仲生咁多隻出嚟做乜鳩
你當地球係一粒卵
因為佢其他地方有演過一部既角色叫祖國人

黑人問號

你做咩姐你
想問Arishem 仲有無再上級或者勁過佢
都係繁殖
都唔一定要粒粒都生到仔
佢最後都決定唔爆地球住
係創造一個新嘅銀河系,維持宇宙擴張。
而喺係新嘅銀河系會有幾十億可能性,唔係講人數。
我身邊d frd睇完覺得唔算差

今次個rule唔啱用
永恆族全球首週末1億6170萬 今年亞軍

兩篇報導數據整理

永恆族首週末票房:

全球 1億6170萬美元

北美 7100萬美元
海外 9070萬美元

南韓 1440萬美元
英國 710萬美元
法國 670萬美元
墨西哥 570萬美元
澳洲 500萬美元
--------------------------------

全球首週末為今年第2高,僅次於玩命9的1億6300萬(其中1億3600萬來自中國)。

全球同期同市場領先尚氣26%,黑寡婦8%。

只看海外的話,領先尚氣76%,黑寡婦26%。

在漫威宇宙的全球開映紀錄,次於星際異攻隊的1.64億,以及蟻人與黃蜂女的1.67億。

南韓為海外最大市場,是今年南韓非本土電影的開映紀錄。

北美部分,首週末7100萬美元,不敵猛毒2、黑寡婦、尚氣,為今年第4高。
好鍾意Gilgamesh同Thena呢pair 但
Thena好撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞