[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
我想問樣野
自從用完AIS Sim2fly 日本上網卡
再換番自己張卡
手機來電果時顯示唔到已儲存左的聯絡人名稱
變左顯示電話號碼同可能是XXX
應該點解決?

唔知你咩機, iphone 的話, 你望下你部機有無改過 setting > General > Language & Region.
買左klook 既wifi BB 七日$55
抵嗎

上次我去広島慢到hihi
全程未試過快過1mb
但又有ching話ok快
祝你好運 希望係我錯
想問去韓國用邊張sim卡好
咁多師兄都讚AIS Sim。咁我都去馬先
想問去韓國用邊張sim卡好

AIS Sim 好多亞洲地區都用得
咁多師兄都讚AIS Sim。咁我都去馬先

一年前個個都仲講緊docomo 8日卡
而家個個都Sim 2 fly
抵嗎

全程未試過快過1mb
祝你好運 希望係我錯

我去東京 希望OK啦
有無爸打用wifibb玩過 speedtest
好怕中伏 唔敢訂多隻
香蕉WIFI有冇伏?
關東15日
有沒邊隻強推介
抵嗎

全程未試過快過1mb
祝你好運 希望係我錯

我去東京 希望OK啦

klook另外果隻就ok
都有十幾mb
係舊電得4-6個鐘煩d
黎緊去日本都會再用
係京都用緊8日sim2fly,速度真係一般般但都尚可接受
想問下SMARTONE 旅遊數據咭
係咪有個優惠碼可以平D?
香蕉WIFI有冇伏?

冇伏, 今年2月大阪用過, 速度快

+1 東京好快
其實而家係咪sim card抵玩過wifi egg
我見呢個post好多巴打都用
香蕉WIFI有冇伏?

冇伏, 今年2月大阪用過, 速度快

+1 東京好快

睇錯 我無用
有無爸打用wifibb玩過 speedtest
好怕中伏 唔敢訂多隻

我年頭東京用過,無問題
不過無speedtest

我本身都用蛋
如果有frd share錢都ok
一個人用其實幾貴

同埋舊蛋要差電

下面呢個post 解釋Wifi 蛋既真正價值係邊

https://simegg.zerosaga.com/2017/01/01/%E6%97%A5%E6%9C%ACwifi-%E8%9B%8B/

唔會個個人啱用wifi 蛋. 用法唔同, 卡同蛋係2種唔同玩法. 我自己其實用蛋多, 因為我有電話同ipad . 搵電話tethering 太麻煩. 亦因為我成日用蛋, 所以我end up 係買左隻wifi 蛋係專係日本用.

https://simegg.zerosaga.com/2017/01/01/%E6%97%A5%E6%9C%ACwifi-%E8%9B%8B/

唔會個個人啱用wifi 蛋. 用法唔同, 卡同蛋係2種唔同玩法. 我自己其實用蛋多, 因為我有電話同ipad . 搵電話tethering 太麻煩. 亦因為我成日用蛋, 所以我end up 係買左隻wifi 蛋係專係日本用.

我都係咁諗 所以之前都係用wifi egg多
不過睇到咁多巴打用又心郁郁想試
有冇人知Sim2fly點增10 baht?
隔離壇有人做到但係佢無講咩方法

wifi蛋可以bluetooth連手機慳電好多,連手機wifi都唔洗開

wifi蛋可以bluetooth連手機慳電好多,連手機wifi都唔洗開

用bluetooth會唔會慢啊? (未試過)
有冇人知Sim2fly點增10 baht?
隔離壇有人做到但係佢無講咩方法

好似要有泰國vpn先做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞