[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
Csl 果張亞太漫遊有無人試過?
想去韓》日 8日岩岩好

$238 蚊買 500Mb data? 就咁開漫遊都無咁貴喎.

我睇包裝寫送2gb + 200旅遊保
圍返張卡$38蚊
sim2fly而家咩價位?
今晚去買

同問 聽日出信和買 順便去換日圓

我桂林街買左$80
鴨寮街好多都$90
睇多幾檔先好買

旺角$80,留tg

想買兩張,tg: newsunn, thanks
有冇巴打有 9 - 10 日卡推介
人剛到日本
買左true move 點解開左數據漫遊都用唔到
心急人上
人剛到日本
心急人上

巴打咩機用?有無set apn
人剛到日本
心急人上

iphone 6
顯示左decomo 但冇網絡3g/4g
邊到有位set apn搵唔到
人剛到日本
心急人上

iphone 6

去重設網絡設定試下
人剛到日本
心急人上

iphone 6

去重設網絡設定試下

都係唔成功 我係咪買左假野
冇一個位可以set apn
人剛到日本
心急人上

iphone 6

去重設網絡設定試下

你買張卡個packing 應該有晒說明書, 叫你去某個網站download 野
啱啱到東京點解張smartone卡咁慢

我月頭去東京用Smartone卡都係咁慢 ,慢到想掉撚左部電話

原來都有人係咁
慢到仆街

上次早知買3hk果張7days 3GB,快啲仲要平過smartone

我想問係咪smartone 用到好慢既人, 都係東京?

我個人用左3次, 3次都係關西, 速度就真係正常, blog 見到speedtest 既速度
人剛到日本
心急人上

iphone 6

去重設網絡設定試下

你買張卡個packing 應該有晒說明書, 叫你去某個網站download 野

成堆泰文
又打唔到佢個到寫個d電話
嚟緊去新加坡,有啲咩推介
sim2fly而家咩價位?
今晚去買

同問 聽日出信和買 順便去換日圓

我桂林街買左$80
鴨寮街好多都$90
睇多幾檔先好買

旺角$80,留tg

想買兩張,tg: newsunn, thanks

想買2張,TG samuelkit
人在旺角,可即時買
人剛到日本
心急人上

iphone 6

去重設網絡設定試下

成堆泰文

設定>流動網絡>流動數據選項>流動數據網絡

應該set到apn

iphone 6

去重設網絡設定試下

成堆泰文

設定>流動網絡>流動數據選項>流動數據網絡

應該set到apn

頂唔係呀,張smartone攪成咁,我嚟緊要去東京呀
二月果陣去用又無問題喎
都係用唔到...點算呀巴打
比女朋友屌死了 買左2張
我上佢個網check 係有錢係入面
但入到iphone就冇得上網

中國聯台張七日新加坡好伏,每日得200mb快,之後就地獄

日日出左酒店半日都無就落地獄,之後要女朋友share wifi比我
頂唔係呀,張smartone攪成咁,我嚟緊要去東京呀
二月果陣去用又無問題喎

有冇多少少講smartone 用後文?
如果再話0.5MB上下載 就買返docomo無限算 都冇咁嬲

中國聯台張七日新加坡好伏,每日得200mb快,之後就地獄

日日出左酒店半日都無就落地獄,之後要女朋友share wifi比我

都係用唔到...點算呀巴打
比女朋友屌死了 買左2張
我上佢個網check 係有錢係入面
但入到iphone就冇得上網

巴打有無收到啲泰文信息先?

瘋狂重新開機啦

瘋狂重新開機都冇泰文信息
就係呢張 用唔到呀屌

就係呢張 用唔到呀屌

你好似無左呢個option

就係呢張 用唔到呀屌

行去Yodobashi 或者Bic camera 買張Freetel 啦, 2000 yen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞