[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
下個月頭準備去大阪 對上幾次都係去淘寶買卡 但最近已經係一年前 依家是咪喺鴨記買AIS仲好?

香港平個堆DOCOMO卡其實咪又係大陸出貨。

AIS算係多人用同方便過D大陸DOCOMO。

個人黎講就用AIS多

唔該你呀巴打 考慮下先
部手機神神地 驚到時去到外地插卡先用唔到
岩岩試左將張sim2fly 卡插入部機到
部機訊號果到不停咁轉 轉左5分鐘都收唔到電訊公司 請問咁樣正唔正常
我咩都無set,剩係插左卡
部機訊號果到不停咁轉 轉左5分鐘都收唔到電訊公司 請問咁樣正唔正常

android機黎

你幾時出發? 咁快activate 張卡?
人在澳洲
成功增值過一次
對返港紙$73
又用多8日
呢排去日本都係用SIM2FLY, 不過插落MF855就不停斷線,有無巴打都係用呢隻蛋?
其實點解而家咁多人去日本用SIM2FLY?
一、兩年前仲係興緊docomo果d 8日卡
其實點解而家咁多人去日本用SIM2FLY?
一、兩年前仲係興緊docomo果d 8日卡

https://simegg.zerosaga.com/2017/01/11/ais-sim2fly-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

80蚊咁既速度, 4GB. 唔洗set apn 即插即用. 好難唔用佢
lm
補返年頭用wifibb去東京經驗
香港機場借還,要$1000信用卡按金 呢個比較麻煩
部機靚仔唔殘 電力充足 for三人用
行softbank收到好好 新宿間驚安個地庫都無問題
不過快熱 冬天就岩哂

無activate到
佢完全load唔到
訊號果間就係咁不停轉轉

無activate到
佢完全load唔到
訊號果間就係咁不停轉轉

我係驚你隊張卡落部電話到, 就自動activate 左......就算係你無signal....都照起表.

如果部機神神地, 我建議你租wifi 蛋...

無activate到
佢完全load唔到
訊號果間就係咁不停轉轉

我係驚你隊張卡落部電話到, 就自動activate 左......就算係你無signal....都照起表.

如果部機神神地, 我建議你租wifi 蛋...

上網睇d人講sim2fly 做好晒設定上到網先開始計時間
岩岩東京返黎,simfly速度唔錯,冇斷過線,一流
黎緊去日本5日 想用到電話打機
唔用sim2fly 有無邊張PING低岩用

Eznippon 6日無限卡
邊度有$80?

http://t.me/miwafaith
上星期去大阪買左張日本通黎用 250蚊 6日任用。。但係D速度都好伏下
邊度有$80?

http://t.me/miwafaith

我早個禮拜見到桂林街有

行入d就有
懶既桂林街好多都係$85
除左Sim2fly 做到$80

Travelsimasia 都做到$80了
九月頭去咗日本關西,用AIS 咭
速度唔差
求救!
身在沖繩用AIS 咭, 長收3G, 用whatsapp 又成日connecting, 可以點搞?

用iphone, 一插就用

Eznippon 6日無限卡

唔該哂
等我try try
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞