[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
Klook有兩種蛋,一樣價錢
有有巴打知邊隻好啲

上次用wifibb果隻
慢到hihi
同上個post一樣

Sim2fly $80 旺角買 有意留tg

tg: maple1314
想買 Sim2fly $80

有有巴打知邊隻好啲

上次用wifibb果隻
慢到hihi

唔該
有有巴打知邊隻好啲

上次用wifibb果隻
慢到hihi

唔該

咩network?
2個人去東京同河口湖果邊..8日想任上..買邊隻好?

利申:我要上馬會

香港以外上唔到馬會wor

除非...

唔係an機上到咩?

除非...

唔係an機上到咩?

上唔上到馬會同電話卡無關
想買張Sim2fly $80
唔該晒巴打

去完日本返嚟
Softbank隻egg幾好用
用左成25GB都未限速

邊度買
幾錢?
想請教各位
都係去日本,主要用iPad睇地圖
係咁追post同google都係見人「鴨寮買卡啦」但我ipad插唔到卡.....
而且一般wifi蛋要40蚊日,我去一星期都近300蚊

1. 係咪始終一定要租蛋?klook我book唔到了.....
2. 係咪有得「買」pocket wifi 然後自己插卡?
3. 如果我用廢電話,買張sim2fly hotspot 俾 ipad 會唔會好慢?
4. 香港同日本當地wifi蛋你地最推介邊款?
Smartone幾正,測速好慢
但用落好快, load到720p youtube直播
重點係佢唔係海外IP,睇到now隨身睇睇到英超
想請教各位
都係去日本,主要用iPad睇地圖
係咁追post同google都係見人「鴨寮買卡啦」但我ipad插唔到卡.....
而且一般wifi蛋要40蚊日,我去一星期都近300蚊

1. 係咪始終一定要租蛋?klook我book唔到了.....
2. 係咪有得「買」pocket wifi 然後自己插卡?
3. 如果我用廢電話,買張sim2fly hotspot 俾 ipad 會唔會好慢?
4. 香港同日本當地wifi蛋你地最推介邊款?

1. 點解klook 會book 唔到?

2. 係, https://simegg.zerosaga.com/2017/02/04/%E8%87%AA%E8%B3%BC%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%94%A8-wifi-%E8%9B%8B/

3. 垃圾電話做hotspot 我試過. 頂唔到6粒鐘 就會無晒電.

4. https://simegg.zerosaga.com/2017/01/01/%E6%97%A5%E6%9C%ACwifi-%E8%9B%8B/

結論, 睇晒個blog 頭3個post 啦. https://simegg.zerosaga.com/
想問下 freetel 深水埗 有冇賣?
有無巴打用過airsim
黎緊快閃大阪3日2夜,日數少無一張sim岩用
見airsim可以續日計$10一日,無最少日數限制
Smartone幾正,測速好慢
但用落好快, load到720p youtube直播
重點係佢唔係海外IP,睇到now隨身睇睇到英超

上次測速慢,上網都好慢
你既測速速度幾多?

0.4x mbps咋
但佢一上網就變番正常速度
睇波個d完全無問題

除非...

唔係an機上到咩?

我1年前用蛋上到,an機

除非...

唔係an機上到咩?

我1年前用蛋上到,an機

我後日去北海道
買數碼通張7日無限上網 可以嗎

有冇巴打用過呢張
佢話7日頭2gb係4G之後無限3G
我唔知係咪真
我後日去北海道
買數碼通張7日無限上網 可以嗎

我用過無問題. 不過你裝定speedtest 個app 試速度.
有冇人試過上淘寶買日本上網卡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞