[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
CMHK 張卡係首都圈外嘅郊區慢得要死
而且要熄 LTE,因為登錄唔到 LTE 會不停 No Service
效區又成日都收唔到,相比 NTT Docomo 有一半機會收到

入到東京先正常,但當你搭電車不論快慢都係得 1Mb 咁上下
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/03/000036_745a0643ce50c1bee0b9d67abb670ac8.jpg
有無人用過呢個?

佢個網頁寫每日得 300MB 之後 128 地獄
https://www.birdie.com.hk

300mb對我黎講都夠用
有無清試過速度如何?
係味隻隻卡都可以share WiFi
係味隻隻卡都可以share WiFi

大部份都得. 不過唔好用電話share. 好快無電.
Smartone幾正,測速好慢
但用落好快, load到720p youtube直播
重點係佢唔係海外IP,睇到now隨身睇睇到英超

巴打用iphone?
你個now隨身睇係咪csl plan嗰隻?
上唔上到馬會?
去8日 (實際係9日不過凌晨機走所以無所謂),但因為某些原因需要日本 IP(所以 sim2fly 唔考慮),邊隻好點?
去8日 (實際係9日不過凌晨機走所以無所謂),但因為某些原因需要日本 IP(所以 sim2fly 唔考慮),邊隻好點?

日本ip 好似無乜幾隻有. 你好大機會要日本機場租當地wifi 蛋.
想問下,要去日本留學,如果去到先申請電話號碼,起碼要申請一輪時間,有沒有方法可以係香港買到張 有日本電話號碼的 sim 卡? 謝謝
想問下,要去日本留學,如果去到先申請電話號碼,起碼要申請一輪時間,有沒有方法可以係香港買到張 有日本電話號碼的 sim 卡? 謝謝

唔洗諗. 無

唔洗諗. 無

謝謝

唔洗諗. 無

謝謝

咁可以點做好?
黎緊會去東京14日 見到有張叫FREETEL SIM 14日
但上到的盧飛快個網見到好似已經無得賣
有無巴打有其他介紹 Thanks

鴨寮街有無?
我下個月都去12日都諗住用黎張

個人號碼sim一定要登記先有,如果只係平時打電話用可以整番個050頂住檔先。

如果要用黎搵工之類必須要有個080/090,你可以上網申請定,填好資料選擇送貨日期/門市自取,再email你張在留證copy俾佢地認證,咁就唔駛落門市申請搞一大輪先有得用。

唔洗諗. 無

謝謝

咁可以點做好?

日本電話號碼管制好嚴. 所以你係日本7仔係唔會買到有電話number既電話卡. 佢地無呢d 野.

https://www.sakehero.com/2013-12-02-430/

個人號碼sim一定要登記先有,如果只係平時打電話用可以整番個050頂住檔先。

如果要用黎搵工之類必須要有個080/090,你可以上網申請定,填好資料選擇送貨日期/門市自取,再email你張在留證copy俾佢地認證,咁就唔駛落門市申請搞一大輪先有得用。

謝謝巴打意見!!! 再研究下先~!!
Smartone幾正,測速好慢
但用落好快, load到720p youtube直播
重點係佢唔係海外IP,睇到now隨身睇睇到英超

巴打用iphone?
你個now隨身睇係咪csl plan嗰隻?
上唔上到馬會?

上唔上到馬會唔係睇ip,係睇gps既位置。

好似係
岩岩用csl積分換左數據漫遊7日任上
但係應該好廢。頭500mb極速
之後限速$256kB.
用積分換就無所謂啦
tg:TsubasaYU

今晚係元朗買左$120,冇時間走出深水埗睇,車錢都差唔多,但個包埋好似細張咋,有冇問題架?條友係又新街個路口長期擺檔賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞