[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
各位大佬
AIS SIM2Fly 同 TRAVEL SIM ASIA 你地會點樣選擇?
之前去大阪前買左張smartone上網卡 話無限用 不過去到當地即使係市區都慢得勁緊要 測過幾次結果都係一樣 可能係我唔好彩 附圖

我7月頭去東京都係
勁慢
以為我問題。

我3月時去,正常快,係某d位慢,softbank都會有死位,唔會全程慢喎

基本上每去一個景點都測過一次 keep住呢個數之後我就認命了

我都係每去一個地方測一次,都係永遠過唔到0.5

check 下有無之前用過d 日本sim 卡profile 無delete 到
各位大佬
AIS SIM2Fly 同 TRAVEL SIM ASIA 你地會點樣選擇?

價錢行先就 Sim2fly
鐘意用docomo就travel sim Asia
想買sim2fly 8日

想問下有無十日無限上網
想問下有無十日無限上網

市面上應該得15日docomo卡
之前去大阪前買左張smartone上網卡 話無限用 不過去到當地即使係市區都慢得勁緊要 測過幾次結果都係一樣 可能係我唔好彩 附圖

我7月頭去東京都係
勁慢
以為我問題。

大阪都係 speed test慢 用落又唔覺有問題
其實依家鴨寮街sim2fly係咩價到? 驚買貴, 同埋係咪70%既人同事呢張卡收得穩定同速度都唔錯?
各位大佬

價錢行先就 Sim2fly
鐘意用docomo就travel sim Asia

TRAVEL SIM ASIA 大陸都上到
其實依家鴨寮街sim2fly係咩價到? 驚買貴, 同埋係咪70%既人同事呢張卡收得穩定同速度都唔錯?

尋晚我去過睇,最低價係 $85,但啲檔口收得 7788,唔一定準確
另外我見有兩隻包裝,同埋同一檔口有兩個價
「實物」貼住 $85 但頭頂 A4 紙就寫 $90
下星期去大阪 想要sim2fly 8日 thanks
其實3台3GB同7GB有咩分別
Klook有兩種蛋,一樣價錢
有有巴打知邊隻好啲
SMT張7日卡做緊折 $193 到8月尾, 入埋SMTFS75 code 只要$169, 可惜我係去8日唔係7日
見到Sim2fly有中文有泰文封面
有無分別?
見到Sim2fly有中文有泰文封面
有無分別?

無,只係有代理自己重新包裝。

尋晚我去過睇,最低價係 $85,但啲檔口收得 7788,唔一定準確
另外我見有兩隻包裝,同埋同一檔口有兩個價
「實物」貼住 $85 但頭頂 A4 紙就寫 $90

今日再睇最平標 $80
想問如果用iphone7 去日本, 係咪應該Turemove 張Travelsimasia 會好過 sim2fly
SMT張7日卡做緊折 $193 到8月尾, 入埋SMTFS75 code 只要$169, 可惜我係去8日唔係7日

我都係 住得遠 出去又唔方便

好似可以寄到屋企喎

好似可以寄到屋企喎

有冇沖繩speed test圖?
黎緊9月中去沖繩+東京

我張$80蚊相唔知點解會傳到去澳門

$80蚊只限旺角買阿

巴打係咪得tg 冇用開tg

9月去関西15日
想買兩張sim2fly
2個人去東京同河口湖果邊..8日想任上..買邊隻好?

利申:我要上馬會
2個人去東京同河口湖果邊..8日想任上..買邊隻好?

利申:我要上馬會

香港以外上唔到馬會wor

除非...

出左張新卡 下個月去日本寫包膠

我都買左, 我22號去試試

等你speedtest 報告

幾錢 我諗緊買呢張定sim2fly好

$100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞