[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike

今晚係元朗買左$120,冇時間走出深水埗睇,車錢都差唔多,但個包埋好似細張咋,有冇問題架?條友係又新街個路口長期擺檔賣

香港批發商自己換左包裝

一樣的

今晚係元朗買左$120,冇時間走出深水埗睇,車錢都差唔多,但個包埋好似細張咋,有冇問題架?條友係又新街個路口長期擺檔賣

香港批發商自己換左包裝

一樣的

想問係咪去到當地換完卡,就咁開番漫遊就用得,乜都唔使set?

香港批發商自己換左包裝

一樣的

想問係咪去到當地換完卡,就咁開番漫遊就用得,乜都唔使set?

iPhone 係
開 data roaming 就OK
岩岩用csl積分換左數據漫遊7日任上
但係應該好廢。頭500mb極速
之後限速$256kB.
用積分換就無所謂啦

原來有限500mb 架? 係每日500mb? 之前仲諗住試下換, 但最後買左sim2fly

岩岩用csl積分換左數據漫遊7日任上
但係應該好廢。頭500mb極速
之後限速$256kB.
用積分換就無所謂啦

原來有限500mb 架? 係每日500mb? 之前仲諗住試下換, 但最後買左sim2fly

佢網無寫。我仔細咁問
每日頭500mb極速4G
之後降速256Kb
唔知算唔算快

但佢plan其實幾好
當漫遊數據咁上網
我換左七日
如果我去日本5日
剩低兩日可以年尾前去其他地方用埋果2日

但係打電話當漫遊收費
Smartone幾正,測速好慢
但用落好快, load到720p youtube直播
重點係佢唔係海外IP,睇到now隨身睇睇到英超

巴打用iphone?
你個now隨身睇係咪csl plan嗰隻?
上唔上到馬會?

上唔上到馬會唔係睇ip,係睇gps既位置。

好似係

喺外地要用android 機用wifi 去番馬會個網頁先得。
iPhone 用app 同網頁都唔得。
Sim2fly 喺北海道慢唔慢?我會去札幌登別洞爺函館
Sim2fly 喺北海道慢唔慢?我會去札幌登別洞爺函館

同問
freetel 14日係咪已經無賣?
兩個人去10日唔知點好
會分開行所以蛋唔考慮
Smartone幾正,測速好慢
但用落好快, load到720p youtube直播
重點係佢唔係海外IP,睇到now隨身睇睇到英超

巴打用iphone?
你個now隨身睇係咪csl plan嗰隻?
上唔上到馬會?

上唔上到馬會唔係睇ip,係睇gps既位置。

好似係

兩個人去10日唔知點好
會分開行所以蛋唔考慮

鴨記有一檔 2GB 30日 $180
兩個人去10日唔知點好
會分開行所以蛋唔考慮

鴨記有一檔 2GB 30日 $180

咁平
都係freetel?

有無人知sim2fly點改apn setting
我用ios搵極都搵唔到apn

3 個張7日卡,速度可以,但勁大ping

Ios唔洗set apn

如果係上唔到網,可以去 設定->一般->描述檔 睇下有無其他apn,有就剷除去

3 個張7日卡,速度可以,但勁大ping

有無封面?

Ios唔洗set apn

如果係上唔到網,可以去 設定->一般->描述檔 睇下有無其他apn,有就剷除去

唔該晒
剛剛去左石垣5日用airsim,行softbank網速同接收都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞