[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
Smartone張日本7日上網卡係唔係收4g上網?我見佢寫3g/4g咁 想問清楚
想問埋門市有無得walkin買 定要上佢個online shop買?
Thanks

4G 黎既. walkin 門市有架啦.

唔該巴打
550yen個隻softbank wifi egg同klook 比係咪softbank會快d?
巴打
黎緊去東京10日,買兩張sim2fly好定1張ez nippon 11日無限卡好?
會瘋狂用google map 定位搵地方
想係箱根 越後湯澤都收得穩
(本身有一隻蛋)

iphone 既話我會叫你買 ez nippon.

android 機你自己check 有無support band 19. 無既話買sim2fly.

iphone 啊
唔該哂
同上個post一樣

Sim2fly $80 旺角買 有意留tg

想問下klook 日本隻4G wifi 蛋掂唔掂?平到我驚

無伏
速度快既
電量都夠
我每日8點出門用到下晝3,4點先要叉電

Thx 蘇玻榮👍👍
之前用佢wifi 有問題
一開機入面有sim card 就立即reboot , 甩左張就正常
試曬咩reset

搞到無得上網,
好鬼煩

黎緊去大阪。見佢咁平,可能用多次klook

Btw 有無其他wifi egg 推薦? 👍👍
同上個post一樣

550yen個隻softbank wifi egg同klook 比係咪softbank會快d?

日本交收, 日元俾錢個d 係必定快過土炮, 同持航力勁好多
sim2fly成個mk都炒價
黎緊去大阪會試smartone
老母買左呢張卡去日本,想問下會唔會到時用唔到
sim2fly成個mk都炒價

留個tg咪唔洗炒價囉
sim2fly而家咩價位?
今晚去買

同問 聽日出信和買 順便去換日圓

我桂林街買左$80
鴨寮街好多都$90
睇多幾檔先好買

旺角$80,留tg

老母買左呢張卡去日本,想問下會唔會到時用唔到

無見過......大陸買?
家父家母黎緊去沖繩, 兩個都係android
係咪用 ais sim2fly 最好, set 野煩唔煩

btw tg: 留名先

同上個post一樣

搵你唔到

去東京係咪應該買sim2fly?
我見鴨記$85張
係咪就咁插張卡restart開數據漫遊就用倒?
去東京係咪應該買sim2fly?
我見鴨記$85張
係咪就咁插張卡restart開數據漫遊就用倒?

正常係插卡開漫遊就得,唔得先要set apn
sim2fly係東京上fb同ig好番未?
早排有巴打話上唔到,要轉番3g先得
我想問sony 2sim卡機係唔係用唔到 AIS sim2fly,之前去韓國用唔到 唔係好敢再買去用

同埋有冇卡可以推介,睇左懶人包,但smartone 7日幾貴(我去市區 10日),其他又好驚sony機會用唔用
呢張定smartone上網穩定?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞