[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (3)

1001 回覆
45 Like 4 Dislike

係未過左4gb?

未啊尋日先至開卡
搵到辦法解決啦
熄左4G行3G竟然load到圖

我仲買左張8月用,留意下先

屌 我都係 心諗speedtest成二十幾mb,但竟然連一幅ig fb圖都load唔到。打去查又話我仲有3gb未限速。
真係伏

咁快變伏卡😓

3g都好快既,只不過冇得用4g好不爽

其實係咪東京渣?樓上有巴打大阪好似無事既

係啊,我係東京用先出事
呢d 東京外順唔順
去埋九州一張過得唔得?

係未過左4gb?

未啊尋日先至開卡
搵到辦法解決啦
熄左4G行3G竟然load到圖

我仲買左張8月用,留意下先

屌 我都係 心諗speedtest成二十幾mb,但竟然連一幅ig fb圖都load唔到。打去查又話我仲有3gb未限速。
真係伏

咁快變伏卡😓

3g都好快既,只不過冇得用4g好不爽

其實係咪東京渣?樓上有巴打大阪好似無事既

係啊,我係東京用先出事

我都係,唯有連vpn先load到
用sim2fly喺東京load唔到ig

我都係,FB都load得好慢

睇到你地咁講搞到我唔想買

而家係東京,上得好快
Eznippon 東京 上野Bnb完全收唔到
其他地方就無事 係咪買blog個wifi蛋就可以解決到
Eznippon 上野Bnb完全收唔到

伏卡
上下載得0.5MB

仆街

如果唔睇YouTube 正係whatsapp/ googlemap / Facebook 都夠用既
如果想快上網 就Smartone 張卡 真心用完覺得ok 又無限上 唔限速

smartone個張去網店買,用"SMTFS75",有75折
同上個post一樣

Sim2fly $80 旺角買 有意留tg

@Kobora

你咩手機

都ok wo
泰國卡伏嫁 大家千奇唔好買

試左上樓買既一張自稱Docomo卡
APN 名係 jpmob.jp

一個字 伏爆

間中無反應加超慢, 成個trip 無乜點用過, 好肯定唔係爆用量

好彩同時租左klook 隻震蛋 ,DKLM
大家買卡, 要小心 muvo個隻APN 應該OK, 係呢隻 JPMOB 絕對唔好試!!

你咩手機

LG G6 同 Iphone7都係咁
問定先
如果買sim2fly應該點增值
我見頭幾版個巴打
泰國TRUE MOVE 出左張TravelSimAsia打sim2fly,但價錢就唔夠SIM2FLY平
同SIM2FLY一樣 8日首4GB max speed,之後限速無限。
同SIM2FLY一樣 插卡就用得,大部份手機都唔洗SET野
係日本係用DOCOMO網絡
有2張測速圖比大家參考下

d 圖係咪第2個網站人地試, 如果係既話就等其他巴打自己試左先放上blog.

自己圖,可以放上blog

謝, 已加入blog

你咩手機

咁得意, 可能真係你個區訊號唔得. 你係你住bnb 附近有無問題?

你咩手機

咁得意, 可能真係你個區訊號唔得. 你係你住bnb 附近有無問題?

附近無問題
反而bnb比個個au wifi蛋又可以收爆
真奇怪

你咩手機

附近無問題
反而bnb比個個au wifi蛋又可以收爆
真奇怪

我估真係咁啱個區docomo 收得差. iphone 用docomo 好少出事.
有冇人可以傾下歐洲sim卡
lm
有冇人可以傾下歐洲sim卡

歐洲多國 ais 15日3gb
200蚊

我係咪中咗伏

我係咪中咗伏

我係咪中咗伏

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞