我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
期待廢紙同小霖既故
小霖軍團 gogogo
廢紙 此時不推更待何時
「掃貨啦去!」我地翌日去到台中之後已經冇咗半日。 有得行街我地就好開心啦!

「阿楓,你睇下呢件嘢幾靚。」我拎起件T-shirt俾佢睇。

「都唔襯你..」

「唔襯咩..?」

「你鐘意啊?買囉咁。」

「唔買啦,睇睇下都好似真係唔太襯。」

「你唔洗因為我嘅意見...」

「我信得過你眼光。」

「噢..咁再睇下啦..」

講樣嘢俾你地知,其實件衫個牌子係小涼最鐘意嘅牌子。

當阿楓話件衫唔襯我果陣,就仿佛同我講我已經取締唔到小涼,可能我真係喺到胡思亂想,但係呢個假設一直喺我腦中縈迴。

佢地入咗間類似H&M嘅鋪頭睇,我反而去咗對面街睇。我見到對好得意嘅鎖匙扣。

「老闆,這對鑰匙扣多少錢?」我啲普通話都頂得兩嘴嘅。

「100塊!」計落都係廿幾蚊姐。

於是我就買咗呢對鎖匙扣。其實係兩個砌得埋一齊嘅鎖匙扣,一個天使,另一邊就係一個惡魔。

阿楓好鐘意有關惡魔嘅嘢,我相信佢一定會好鐘意,而個天使..就我自己收藏好啦。

「喂阿楓,你過黎啊!」我大嗌佢。

「你係咪好鐘意惡魔嘅嘢啊?」果然啊。

「送俾你啊!」我遞俾佢。

「嘩,好靚!多謝曬!」

「唔洗..你鐘意就得啦。」

「勁鐘意啊!不過..點解得半邊嘅?」

「唔知喎,個老闆話個設計係咁,話咁先型喎。」原諒我講咗個大話。

「噢..又真係幾型,即刻扣落袋先。」好彩佢都冇懷疑。

我地行咗好耐先番民宿,個個都行到好攰。

話咁快,我地嘅旅程..得番兩日炸。
小霖呀好想佢同廢紙得到幸福

岩,同小涼一齊同sad end冇分別

呢個真
同小涼一齊 結婚生埋仔
放心 各位好快會有廢紙同小霖既故

呢個真

有冇咁誇
同小涼一齊 結婚生埋仔

放心 各位好快會有廢紙同小霖既故

呢句應該係我講吧
同小涼一齊 結婚生埋仔

呢幾日好少提起小涼
差啲唔記得左佢
但我係支持廢紙同小涼一齊

呢個真

有冇咁誇

sad end
Lm
樓主係咪用首呢首歌黎做藍本
點解可以咁應景
https://youtu.be/jE2C9y_6OPQ

唔係藍本 不過我都好鐘意呢首 你唔講我都唔覺咁應
樓主係咪用首呢首歌黎做藍本
點解可以咁應景
https://youtu.be/jE2C9y_6OPQ

唔係藍本 不過我都好鐘意呢首 你唔講我都唔覺咁應

睇睇下小霖個視角就自動浮左呢首歌岀黎

仲有半個人都好正
召喚小霖軍

小霖最好最正最溫柔

點解要拆散佢地 青梅竹馬

問下命運

樓豬有冇睇我是命運的人

冇 咩黎?

日劇嚟 講男主同女主一定要結婚 如果唔係地球會喺三十年後收皮 跟住有個自稱神嘅人幫男主溝女主 你突然間講命運先醒起

呢個真

有冇咁誇

sad end

小霖先係主角

呢個真

有冇咁誇

sad end

小霖先係主角

講得冇錯

呢個真

有冇咁誇

sad end

小霖先係主角

講得冇錯

唔好咁
想問下呢..其實我寫呢幾篇小霖嘅寫成點?會唔會太悶或者點?
認真問 認真答下
想問下呢..其實我寫呢幾篇小霖嘅寫成點?會唔會太悶或者點?
認真問 認真答下

想小霖做女主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞