我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
小霖係時候酒後吐真言
努力推
「啊!今日好開心啊!」我地截的士果陣,佢喺到大嗌。

我即刻摁住佢個口,費事被人掟花樽。

「佢好醉啊..」小涼講。

「係囉,都唔知點解。」

「嗯..嗯..潑!」oh shit,掛住摁住佢個口,佢突然嘔咗出黎,搞到我成隻手污糟曬。

「嘩..頂..」靚女啲嘔吐物都污糟架大佬。

「你扶住佢先啦,我幫你用水沖下佢。」小涼喺個袋拎咗個水樽出黎,倒落我隻手到沖,再幫我抹走去。

都真係..需要好大勇氣先做到。

上到的士之後,我地三個坐喺後座,我地兩個夾住小霖,費時佢坐門邊亂咁黎。

佢一直挨住我瞓,仲不時喺到嗌我個名,又喺到傻笑。

「阿楓啊..」小涼嗌我。

「你覺唔覺小霖好似好唔開心?」

「嗯..?有咩?」

「我覺得佢好似有好多嘢壓抑自己。」

「唔知啊..人人都有自己嘅煩惱架啦。」

「如果佢嘅煩惱係因為你呢?」

「點會啊,佢都應該放低咗我啦。」其實我唔知,但係當然當係。

「嗯..或者啦..」

我地夾手夾腳送咗小霖番去之後,我先送小涼番去。

「你咁夜番去你父母唔會鬧啊?」我問佢。

「唔會啦,我同佢地講有你喺到佢地都放心。」

「咁又係啊,我咁有安全感,哈哈。」

「係啦,叻啦!你激少我一陣都偷笑。」

「放心啦,我對你只會一心一意架炸!頭先嘅嘢..你唔好亂諗啦。」我講。

「我冇亂諗啊,我信得過你喎。」

「咁就得啦,你上到去早啲瞓啦,聽朝再搵你啦,睇下搵咩地方想去再陪你去啦。」

「嗯~好啊,拜拜!」

番到去果陣,其實頭先小涼喺的士嘅問題都好難唔諗,我相信小涼都係。不過無論真相係點,我都唔會改變我嘅心意,我相信小涼都係。
小涼幾時生日

你點知我正想講

姐係佢地一係白羊 一係金牛 幻滅左喇!

星座邊信得過

小霖肯定係雙魚!默默付出不求回報

水瓶的
莫非係真人真事?!
莫非係真人真事?!

唔係真事

出文啦
快d快d
雖然唔太想咁講,但係你地可以盡情歡呼 因為黎近果幾篇都....

.
.
.
.
你地估下啦
雖然唔太想咁講,但係你地可以盡情歡呼 因為黎近果幾篇都....

.
.
.
.
你地估下啦

小霖

.
.
.
.
你地估下啦

你咁講完我有總不祥預感 唔想再睇落去
但唔睇又冇咗精神寄托
小霖 你一定要幸福

.
.
.
.
你地估下啦

但唔睇又冇咗精神寄托
小霖 你一定要幸福

樓主寫長d個故事咪得 寫到佢地大學,再寫個廢紙同小霖既happy ending

.
.
.
.
你地估下啦

但唔睇又冇咗精神寄托
小霖 你一定要幸福

樓主寫長d個故事咪得 寫到佢地大學,再寫個廢紙同小霖既happy ending

我要同李一桐happy!!!
「台灣 we are coming!!」去到下就,我地就現身香港機場,出發去grad trip。
講真我地真係期待咗好耐。

人總係犯賤嘅,當冇假放果陣就好想放,當有假放果陣,放得多會悶,唔洗出街就會呆喺屋企。

「啦,阿楓,呢到得你同我冇王管,幾大都玩盡去啊今次!」阿月講。

係啊,今次阿靜同小涼冇去,阿靜同佢屋企人去日本未番,小涼同佢啲同學去。

「係啊係啊,但聽講我地係去台南,冇咩玩架炸喎。」佢肯定想獨自去偷歡我謝絕你監管咁款。

「去到先算啦,gogogo!」佢係咪食咗過期春藥..

喺飛機上面,當我仲期待緊會唔會有咩艷遇果陣..講笑姐,阿豪就行埋黎坐咗喺我隔離。

「做咩啊,好失望?」佢問。

「你話呢屌!」不過都好,好過唔知有咩奇形怪狀坐落黎我仲驚。

搞搞下去到台中都已經6點半,我地要坐1個鐘頭巴士去高鐵站去台南。

我地喺7仔買完啲乾糧之後就準備買飛,突然有兩個男人問我地去邊,話車我地。

「信唔信得過架..?」開頭我都驚好似大陸果啲咁,講好一個價,落車一個價,好彩就冇,佢地好好人咁車到我地去民宿,雖然去到都12點..

我地去到民宿之後就為咗同房而分組,阿言同阿星、阿豪同阿月即刻企埋一齊,分成2隊。咁即係杯我姐...

「你兩個都唔放心我同是但一個瞓架啦?」我指住阿晴同子妮,再問阿言同阿星。

「唔緊要啦..咁我同你同房囉..」小霖講。
要出事了
繼續
「台灣 we are coming!!」去到下就,我地就現身香港機場,出發去grad trip。
講真我地真係期待咗好耐。

人總係犯賤嘅,當冇假放果陣就好想放,當有假放果陣,放得多會悶,唔洗出街就會呆喺屋企。

「啦,阿楓,呢到得你同我冇王管,幾大都玩盡去啊今次!」阿月講。

係啊,今次阿靜同小涼冇去,阿靜同佢屋企人去日本未番,小涼同佢啲同學去。

「係啊係啊,但聽講我地係去台南,冇咩玩架炸喎。」佢肯定想獨自去偷歡我謝絕你監管咁款。

「去到先算啦,gogogo!」佢係咪食咗過期春藥..

喺飛機上面,當我仲期待緊會唔會有咩艷遇果陣..講笑姐,阿豪就行埋黎坐咗喺我隔離。

「做咩啊,好失望?」佢問。

「你話呢屌!」不過都好,好過唔知有咩奇形怪狀坐落黎我仲驚。

搞搞下去到台中都已經6點半,我地要坐1個鐘頭巴士去高鐵站去台南。

我地喺7仔買完啲乾糧之後就準備買飛,突然有兩個男人問我地去邊,話車我地。

「信唔信得過架..?」開頭我都驚好似大陸果啲咁,講好一個價,落車一個價,好彩就冇,佢地好好人咁車到我地去民宿,雖然去到都12點..

我地去到民宿之後就為咗同房而分組,阿言同阿星、阿豪同阿月即刻企埋一齊,分成2隊。咁即係杯我姐...

「你兩個都唔放心我同是但一個瞓架啦?」我指住阿晴同子妮,再問阿言同阿星。

「唔緊要啦..咁我同你同房囉..」小霖講。

最期待嘅畫面出現了
冇甜架
搞出人命
搞出人命

你就想
文呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞