我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
樓豬記唔記得我

記得啊
樓主 呢個故拍套微電影有得諗

傻啦,邊得
小霖同廢紙由細識到大,真心想佢地一齊
話咁快就到咗我最唔想面對嘅last day,至此之後,就正式告別中學生活,踏入社會另一個階段。

今日我地都唔再有心機上堂,紛紛同唔同嘅老師影相留念。仲要難得可以明目張膽咁用電話。

「黎黎黎! 大家一齊影張相啦!」阿王召集曬我地一齊。

「一、二、三,笑!」佢揸住機同我地自拍,影低咗可能係我地班最後一張嘅合照。

「我地又影!」阿星吹雞,我地就堆埋去。

就係不斷咁影影影,就過埋我地喺學校嘅呢最後幾個鐘,話咁快就到放學,不過我地梗係冇咁快散。

「喂阿楓,我地都影番張啦。」小霖過黎同我講。

「好啊!」

我地頭貼住頭,佢舉高咗部手機高炒咁影咗張相。

「我地好耐冇合照啦..」佢望住部電話,呆咗咁。

「係咩..哈哈,又好似係。」

「放心啦,我地實會再影好多好多相。」我同佢講。

「啦,你話架!」

「係啦!」

影咗一輪之後,我就坐埋一邊寫紀念冊,我地俗稱嘅還債。

「阿靜我地影相啦!」喺我埋頭苦幹果陣,我聽到阿月咁講。

「唔影啊!」

「咁算啦。」

「喂!影啦影啦..」下?咁就好翻啦..?

「唉..」我突然諗起小涼,如果佢可以出現就好..
小霖同廢紙由細識到大,真心想佢地一齊

真心想見下蓉兒
小涼就唔好理佢啦 港女性格
小霖
小涼從此消失lu 小霖係機會啦 上呀
「喂阿楓, 出黎啦!」阿月冇啦啦大嗌,咁我就出去睇下咩事。

出到去之後我就一時俾唔到反應,腳步亦一時退卻。

「小涼..」佢dup低咗頭..對住我似望非望咁。

「我做啲嘢就係咁多啦,其餘嘅嘢你地自己拆掂去啦。」阿月講完就走咗去第到影相。

「你..點解會黎嘅?」我開腔。

「阿月叫我黎..一齊影相..」係喎,佢帶住個訪客証。

「哦…」呢一刻我有好多嘢想同佢講,但係我竟然無言以對,講唔出口。

「對唔住啊..我其實都有唔啱..我好似迫得你太緊..」估唔到又要佢開口先,唉真係失敗。

「我錯就真啦!我講啲嘢太過仆街,辜負曬你一片苦心,我應承你啦,我唔會再亂講嘢,做嘢會諗後果,仲會出盡萬二分力溫好書啦。」

佢終於都笑,應該冇事啦掛..

「唔好嬲啦…」我行上前捉住佢對手講。

「嬲我就唔會黎啦..傻佬!」

「係我都知自己有錯咋,試下你真係激嬲我睇下你點死!」

「好囉好囉,巴渣妹番黎啦,我地去影相啦!」

「喂!等埋我地啊。」我拖住小涼跑去阿言果到。
.
.
.
我地最後喺學校門口,影埋最後一張相,就正式同學校告別。

我地果日玩到8點先走,所以就索性食埋飯先番屋企。

由始至終我都冇放開小涼隻手,相信經過今次我地嘅感情會再昇華多啲。
新毒者留名
新毒者留名

你好你好 歡迎歡迎
今朝睇到而家
終於追到live
正皮已比

青春到呢 d回憶出晒黎

btw 大家要好好珍惜個班嗌你中文全名嘅契弟同八婆
唔比仔女中學拍拖嘅父母正人渣

咁又唔怨得小涼老豆嘅
小涼初戀冇反對
係小涼受傷害之後先反對
唔好要小涼
屌 又黎阻頭阻勢

咁又唔怨得小涼老豆嘅
小涼初戀冇反對
係小涼受傷害之後先反對

咁我怨唔怨得我初戀女友個老母
我屌佢老母個老母個老母!!!!!!!
今朝睇到而家
終於追到live
正皮已比

青春到呢 d回憶出晒黎

btw 大家要好好珍惜個班嗌你中文全名嘅契弟同八婆

一朝就睇曬 btw多謝多謝

我都同意你講法

咁又唔怨得小涼老豆嘅
小涼初戀冇反對
係小涼受傷害之後先反對

咁我怨唔怨得我初戀女友個老母
我屌佢老母個老母個老母!!!!!!!

唔洗咁勞氣,喺呢到搵番你果段無疾而終啦
文呢
文呢

剛剛回家而加打
快啲打樓豬 支持你
新讀者留名 個故好正
追咗兩日終於追到live
唔知點解幾鍾意阿月呢個角色
LM等睇
新讀者留名 個故好正
追咗兩日終於追到live
唔知點解幾鍾意阿月呢個角色

穴穴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞