我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
召喚小霖軍
做乜po多次食雞排?
做乜po多次食雞排?

講梗小霖視角嘛 寫埋完整啲同順暢啲
召喚小霖軍

已經無處不在
老毒者新鋪留個名
之前去左大半個月旅行冇睇一日睇曬

Welcome back!
小霖都幾慘
望住自己中意個個但又唔可以有進一步行動
Btw 小涼同廢紙襯啲

有文未呢?

晏啲會打
遲吓都要整返個小涼篇
btw其實廢紙夾硬上小霖係咪實食冇痴牙?

乘人之危嘅嘢
召喚小霖軍

召喚小霖軍

小霖最好最正最溫柔
召喚小霖軍

小霖最好最正最溫柔

點解要拆散佢地 青梅竹馬
係台灣都要睇
召喚小霖軍

小霖最好最正最溫柔

問下命運
召喚小霖軍

小霖最好最正最溫柔

問下命運

樓豬有冇睇我是命運的人
召喚小霖軍

小霖最好最正最溫柔

問下命運

樓豬有冇睇我是命運的人

冇 咩黎?
樓主一定要寫個平行世界比佢地
其實樓主有咩原因所以寫呢個故
樓主一定要寫個平行世界比佢地

好啦好啦
其實樓主有咩原因所以寫呢個故

點解咁問
第二日我地就去安平老街,我地等咗好耐巴士先有車。

上到車之後我好快就瞓著咗,但係其實架車好「鄧」,我好快就有番知覺。

我feel 到阿楓一路都扶住我個頭,而我都瞓咗喺佢膊頭。呢一刻我真係覺得好溫暖。

因為我曾經幻想過呢一幕好多好多次,終於發生喺我身上。

隔咗冇耐佢都瞓著咗,佢都瞓咗落黎。

我想永遠留住呢一刻,所以我就用電話自拍咗一張相..一張彌足珍貴嘅相。

「如果永遠係咁就好..」我自言自語,有得揀嘅話,我真係想個旅程咁快完..至少可以停留喺呢一刻。

我地到咗之後就去咗個博物館,我對果啲嘢冇乜興趣,反而阿楓就好有,所以我無論幾悶都陪佢行完去..呢個已經係我最大嘅樂趣。

反而老街我就好興趣,果到好多古靈精怪嘢買,好過癮,好似廟街咁。

「咁興奮嘅你?」佢問我。

「我好少出黎行呢啲街啊麻,好少見到呢啲古靈精怪嘢。」

「喂阿楓,你睇下,呢個好似你!」阿月指住廟出面個扮孫悟空嘅人。

「屌你啦,似你啊!」

「真係好似喎,成日跳跳扎咁。」阿言講。

哈哈,真係幾似,諗番佢細個咁活躍嘅樣就覺得好笑,呢啲嘢都得我同佢先知架炸!

「行完未啊?行完就搭番車出去啦,我地今晚打邊爐!」阿晴講。

「好啊屌,我等咗呢日好耐!」阿星好雀躍。

食完餐好好食嘅火鍋之後我地就番番民宿玩..大冒險!
「啦,我地今次又玩下大冒險!」阿星講,我地沖好曬涼之後又圍埋一齊玩。

「不過就唔咁麻煩,每人派一張牌,其中有兩張就一樣嘅,邊個抽到一樣嘅牌就要懲罰!」

「下,嘩咁咪每輪都有2個人輸?」阿晴問。

「咁樣先刺激啊,阿星可!」子妮講。

「咪係!啦,我派啦。」

「一、二、三,開啊!」

第一鋪就抽中阿言同阿晴。

「Wowww!合巹交杯,之後po IG!」阿星嗌!

「咁有幾難?」阿言講。

「係喎..咁諗過個!」

「痴線,邊可以諗過個。」佢反駁。

「咁算!照做!」

其實我好羨慕佢地兩個,可以分開咗都喺得番埋一齊,仲愈來愈甜蜜,可能真係佢地好彩,可以咁快遇到佢地鐘意嘅人。

我諗我仲要等下啦…但係仲要等到幾時呢?

同佢地玩其實都幾開心,個個都好就得大家,好為對方著想,唔會因為一己私利搞到大家唔開心。

去到阿晴同阿豪比人罰,都笑到我肚痛,阿豪真係好重!

然後就到阿楓同阿月俾人罰,佢地好似去行刑咁,見到佢地千年殺對方都真係睇到都痛..

然後我地再玩多咗幾輪,今次終於抽中我同阿楓…

「嗯...你地咬住百力枝兩端,咬到得番2CM!」阿言唔知邊到拎咗包百力滋出黎。

「咁樣....」我講。

「好啊,黎啦!」其實我個心而家跳得好西利,咁樣會同阿楓距離好近..

但係呢個機會真係可一不可再..所以我都係選擇咗爽爽快快咁玩!

「嚼、嚼、嚼..」我地一啖一啖咁食,食掉百力滋,距離都愈來愈近..

我一直慢慢咁咀嚼,唔太敢食得太快..我驚一個唔覺意會…

到咬碎枝百力滋果一刻..

我同佢嘅嘴唇..好似真係有意無意咁..觸碰咗一下。

我頓時個腦好似放空咗咁..

講好咗我唔可以咁過份..但係我又控制唔到自己…

我覺得自己好衰..做埋啲咁禁忌嘅嘢..我仿佛已經唔記得佢係有女朋友..

係喎..佢係有女朋友..仲要係我好朋友,,

「我..去一去廁所。」佢講..果然佢都係顧忌緊小涼。

之後佢地見都已經夜,所以就各自番房。番到房之後我就上咗床,冷靜下自己。

我一直要自己忘記頭先果一刻,但係又瞞唔過自己內心,其實我心底係好享受頭先果一分鐘,果種矛盾感覺真係好煎熬。

佢番到黎之後,我地都尷尷尬尬咁,無言以對。

「哈哈..瞓囉!」佢講。

「好啊..」

上到床之後我地都各自愣開咗,冇講嘢。

但係我一直都瞓唔著..我好唔開心。

如果我地係情侶咁玩頭先個遊戲你話幾好。
如果佢地係情侶 你話幾好 小霖
明明小霖先係屬於廢紙
佢地先係情侶
加速
做乜po多次食雞排?

講梗小霖視角嘛 寫埋完整啲同順暢啲

小霖視覺之前都出過一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞