我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
幾點有文

而加
第二日,我地就去咗搵啲巴士站去安平老街。台南啲巴士真係…少得可憐。

「有車未啊…」子妮喺到呻,都啱嘅,因為真係好熱。

「等多陣啦..應該就快有。」阿星講。

等咗10分鐘左右終於都有車,我地就立刻上車消暑。

「飲唔飲水啊?」小霖遞咗個水樽埋黎。

「下..哦好啊唔該。」

由我地上車嘅地方去到目的地都要搭成個鐘車,我就喺到玩電話,同小涼whatsapp下咁,小霖就坐坐下恰著咗。

我費時佢瞓到跌落地,所以將佢個頭挨喺我肩膀再按住佢個頭。估唔到佢瞓教嘅樣仲更加迷人,真係成個睡公主咁。

因為驚佢跌嘅關係,我一直唔敢瞓教,但係後來真係唔太頂得順,卒之都係瞓咗,佢挨住我,我又挨住咗佢。

無意間我好似聽到「咔」一聲,仲好似有人講:「如果永遠係咁就好..」

可能發夢姐,所以之後都冇理到就繼續瞓。

瞓到咁上下,小霖先拍醒我:「到啦!」

我地落車之後都要伸一伸懶腰,因為實在太攰啦。

我地入到去安平區,見到檔賣芒果冰嘅,佢地狗衝曬去買。

我喺果到買咗杯波霸可樂,估唔到珍珠加可樂都幾正,飲落口真係超爽!

「你試下啲芒果冰啊!」

我飲咗啖,果然正喎,啲芒果超新鮮,香港絕對係飲唔到,即使自己榨。

之後我地就行咗入個公園參觀,果到有啲似九龍寨城,有好多打仗果陣嘅嘢睇,雖然唔知係真蹟定係咩。

去到塔頂層就可以望到台南嘅風景,有種大地在我腳下嘅氣勢,我都不禁影多幾張相。

之後我地就行下條老街,成個感覺其實都幾似廟街,好多古靈精怪嘢賣,
小霖成個大細路咁周圍行,周圍拎起人啲嘢黎玩。

「咁興奮嘅你?」我問佢。

「我好少出黎行呢啲街啊麻,好少見到呢啲古靈精怪嘢。」
所以其實小霖根本唔係啲咩冰山美人,其實佢內心都係好有童真,好熱情,只係用冷酷嘅面孔遮掩自己。

「喂阿楓,你睇下,呢個好似你!」阿月指住廟出面個扮孫悟空嘅人。

「屌你啦,似你啊!」

「真係好似喎,成日跳跳扎咁。」阿言講。

連阿言都咁講....

「行完未啊?行完就搭番車出去啦,我地今晚打邊爐!」阿晴講。

「好啊屌,我等咗呢日好耐!」阿星好雀躍。

然後我地就搭番去市區,去咗間麻辣火鍋鋪食,果到啲野食好多豐富過同新鮮過香港好多任食火鍋。

都唔明點解香港咩都比唔上台灣。

果餐我地都食得好飽好滿足,我肯定間鋪頭倒蝕番俾我地。

食完之後我地就番咗民宿,反而番咗民宿先係我最驚心動魄嘅時候..
甜來了甜來了
果一句如果永遠係咁就好 一定唔係發夢聽到 一定係小霖係啊楓耳邊講架
甜來了甜來了

Hello冇甜
果一句如果永遠係咁就好 一定唔係發夢聽到 一定係小霖係啊楓耳邊講架

咁就當然

咁就當然

話哂小霖都叫幫廢紙吹過
聽到都唔出奇
甜來了甜來了

Hello冇甜

G持樓豬唔加甜
人正常都會有貪念嘅
有邊個唔想得到自己想要嘅野
話唔想話冇所謂個啲都呃你嫁啦
咁就要睇吓作者嘅主旨同定位係乜

咁就當然

話哂小霖都叫幫廢紙吹過
聽到都唔出奇

講呢啲
甜來了甜來了

Hello冇甜

G持樓豬唔加甜

多謝
人正常都會有貪念嘅
有邊個唔想得到自己想要嘅野
話唔想話冇所謂個啲都呃你嫁啦
咁就要睇吓作者嘅主旨同定位係乜

定位就係打好故

咁就當然

話哂小霖都叫幫廢紙吹過
聽到都唔出奇

估岩左啦樓豬 追左咁耐有啲成果
再宣傳一下 facebook專頁已開
大家支持下放個like
都可以建議下有咩搞作

https://www.facebook.com/%E6%9C%AB%E4%B8%96%E7%B4%80%E7%9A%84%E5%91%BC%E8%81%B2-431747603867515/

咁就當然

話哂小霖都叫幫廢紙吹過
聽到都唔出奇

我啲嘢好易估啦
唔可以追太貼ga

㩒爆個F5你都未出文

跟咁貼有撚用

利申: 推

咁就當然

話哂小霖都叫幫廢紙吹過
聽到都唔出奇

我啲嘢好易估啦

邊到易估 一時時易估啫
推到廢紙同小涼散
不如係台灣入面唔好提小涼 淨係寫廢紙同小霖
推到廢紙同小涼散

唔好咁
推到廢紙同小涼散

巴打講得一啲都冇錯
推到小涼自願退出
屌 邊有可能吖
你班友

係咪我失敗
你班友

係咪我失敗

都唔關你事嘅
咁個個鍾意嘅都唔同
好難如願㗎喎
推到廢紙同小涼散

唔好咁

橫掂佢都係大魔王 戲份都夠重 不如比下其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞