我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
屌多兩野就出架啦。。。啲文
放工想要文慰藉下
終於完咗個垃圾DSE,可以盡情享受下個假期!

考完之後第一日,我瞓到成2,3點先起身。我覺得唔咁樣瞓餐飽對唔住自己囉。

醒咗之後見到阿言打過黎,少有喎。

「喂,點啊言少?」我打番過去。

「喂屌你去咗邊,而家先蒲頭?」

「瞓教啊嘛大佬,做咩姐?」

「今晚黎我屋企食飯啊,阿月阿豪都會黎。」

「不過你自己黎好啦喎。」

「哦,得啦。」奇奇怪怪咁。

之後我就打俾小涼。

「阿言佢好似奇奇怪怪咁,唔知佢做咩。」

「係咩?佢都唔會做啲咩架啦,你咪去囉。」

點解佢反應咁平淡咁?

到咗六點鐘,我就去咗阿言又一村間屋,對於佢間屋,三個字,好撚大。

雖然我就唔係第一次去,但係每次去都覺得葡萄。

「搞咩啊?又話阿月佢地都黎嘅?」我問佢。

「唔咁講..點tum你黎啊?」佢一步一步行埋黎,好似想殺人咁。

「做..做..做咩?」好驚喎大佬。

「你知嘛..我一直好想..」佢仍然不斷咁行埋黎,一直放喺後面嘅手仲緩緩舉起。

「唔好!」我直覺佢想傷害我,即刻擰歪面用手擋一擋。

「嘭!」嘩屌!咩事??
留明睇廢紙生日
小霖 送佢birthday kiss
留名睇廢紙被打
留明睇廢紙生日

呢啲留言咪正路囉
繼續啦樓豬
繼續啦樓豬

打緊打緊
小霖 送佢birthday kiss

「嗚呼!生日快樂!!」佢地成班喺二樓衝落黎,原來頭先係拉炮聲。

「哈哈哈,膠刀黎炸傻仔!」阿言笑到停唔到。

「估唔到你咁細膽!哈哈。」阿豪又係,屌。

「我生日過咗耐啦喎!」

「之前考試嘛,咪今日幫你補番囉,都算係咁啦掛。」阿晴講。

班友都幾有心。

「連你都瞞住我!」我指住小涼,佢都喺佢地當中。

「嘻嘻,唔係點樣叫驚喜啊?唔好嬲啦。」咁我又唔嬲,咪睇到我咁小器。

「不過頭先你個反應真係好好笑。」小霖講。

之後阿靜就拎個電話出黎,原來佢地頭先拍低曬..

「唔好!」
「唔好!」
「唔好!」

佢地係咁重複呢一到,之後係咁笑尻我。

「哈哈哈,原來廢紙你咁細膽,我都係而加先知!」連子妮都黎埋,佢都加入成為我地一分子。

就係咁,我地10個人就喺阿言間屋到玩同補祝我生日。

「嘩阿言,部機好正啊!」阿月同阿星講。

阿言屋企有部燒烤機,就咁放啲嘢想去就燒得,好方便,我地又可以喺室內一邊玩一邊食。

不過阿言就做咗我地成晚廚師,服侍我地。

「你去玩啦,等我黎燒。」阿晴講,好一個一百分女友。

「一齊啦,點捨得你咁辛苦。」媽啊,好骨痺。

「擇到七啊!你飲啦!」阿豪對住小涼嗌。

我地玩緊個擇骰飲酒嘅遊戲,輪流用兩粒骰黎擇,兩粒骰總和係單數就可以指一個人黎飲酒,雙數就自己飲,兩粒骰一樣就要飲雙倍。

「吓..又飲啊..」

「我黎飲!」呢個時候,男朋友梗係要挺身而出。

「唔洗!」之後佢就一飲而盡,真係一個鐵娘子!

「好,到我擇!睇我點擇到單數啦」阿星講。

「哈哈哈哈!」我地爆笑,佢擇到雙六,要飲雙倍。

「屌!飲咪飲!」

「食啦!食完先再玩啦!」阿言同阿晴叫。
放工一推
「嗚呼!生日快樂!!」佢地成班喺二樓衝落黎,原來頭先係拉炮聲。

「我生日過咗耐啦喎!」

班友都幾有心。

「嘻嘻,唔係點樣叫驚喜啊?唔好嬲啦。」咁我又唔嬲,咪睇到我咁小器。

「唔好!」
「唔好!」
「唔好!」

「哈哈哈,原來廢紙你咁細膽,我都係而加先知!」連子妮都黎埋,佢都加入成為我地一分子。

阿言屋企有部燒烤機,就咁放啲嘢想去就燒得,好方便,我地又可以喺室內一邊玩一邊食。

我地玩緊個擇骰飲酒嘅遊戲,輪流用兩粒骰黎擇,兩粒骰總和係單數就可以指一個人黎飲酒,雙數就自己飲,兩粒骰一樣就要飲雙倍。

「吓..又飲啊..」

「屌!飲咪飲!」

型到盡頭便是柒
終於live左 今日12點由第一個po睇到宜家 翻工乜都冇做過 已正皮

「我生日過咗耐啦喎!」

班友都幾有心。

「唔好!」
「唔好!」
「唔好!」

「吓..又飲啊..」

「屌!飲咪飲!」

型到盡頭便是柒

做人唔好太有自信
終於live左 今日12點由第一個po睇到宜家 翻工乜都冇做過 已正皮

俾人炒唔好賴我
考試繼續推
考試繼續推

溫書啊
考試繼續推

溫書啊
小涼幾時生日
「嘩,掂啊,好入味!」我地一路食一路讚,其實同韓燒好似,但係成本就低好多。

「阿楓,你食呢個啊,雞翼你鐘意食!」小涼夾俾我。

「嚼、嚼..正啊,甜到漏!」其實落得太多蜜糖..

食完之後我地玩多咗陣就切蛋糕。

「等陣!小涼一齊啦,佢都係4月生日。」我講。

「係喎係喎,一齊吹啦你地,啱曬。」阿星講。

就係咁我地就一齊吹咗我地識咗之後嘅第一個蛋糕,又多一樣值得我地留念嘅嘢。

我地玩到三點幾先走,個個都飲到好醉,好彩我同小涼都算係清醒,但係小霖就..
小涼幾時生日

你點知我正想講
去去小涼走
小涼幾時生日

你點知我正想講

姐係佢地一係白羊 一係金牛 幻滅左喇!
小涼幾時生日

你點知我正想講

星座邊信得過
小涼幾時生日

你點知我正想講

星座邊信得過

小霖肯定係雙魚!默默付出不求回報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞